Якщо ви вагаєтеся і не можете вибрати підходящий рецепт, то рекомендуємо звернути увагу на шоколадний кекс з грушами. Такий десерт сподобається і дітям і дорослим. Замість груш можна також взяти яблука, інформує .
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка
- Темний шоколад – 150 г
- Вершкове масло – 100 г
- Цукор – 1/2 склянки
- Яйця – 2 шт.
- Натуральний йогурт – 125 мл
- Розпушувач – 1,5 ч. ложки
- Стиглі груші або яблука – 2 шт.
- Цукрова пудра
- Щіпка солі
Приготування:
Розігрійте духовку до 170 °С. Змастіть форму для кексу (діаметром 24 см) вершковим маслом і присипте борошном, струсіть надлишки борошна.
Порубайте шоколад на шматочки і поставте на водяну баню. Додайте вершкове масло і повністю розтопіть. Зніміть миску з вогню і перемішайте шоколад і масло до однорідності. Трохи остудіть.
Просійте разом борошно і розпушувач, додайте щіпку солі. У великій мисці збийте яйця і цукор до пишноти. Додайте розтоплений шоколад, йогурт і борошняну суміш, добре розмішайте.
Очистіть груші або яблука і наріжте середніми кубиками. Акуратно вмішайте фрукти в тісто (можна покласти груші цілими, розрізавши їх навпіл). Перекладіть тісто у форму і розрівняйте. Поставте форму з тістом в духовку і випікайте 35-40 хвилин кекс, перевірте готовність дерев’яною паличкою.
Дістаньте форму з духовки і охолодіть. Переверніть кекс на блюдце і посипте цукровою пудрою.