Помідори є практично у всіх овочевих салатах. Однак багато господинь стикалися з проблемою, що салат виходив занадто рідким через сік помідорів, інформує .
Однак уникнути зайвої соковитості салату можна, якщо обробити томати певним способом прямо перед початком приготування.
Для цього помідори ретельно промивають, просушують паперовим рушником і нарізують певним способом. Спершу помідор ділять на дві частини, а потім кожну половинку ще на 4 частини.
Потім часточки помідора відправляють на друшляк і ретельно солять з розрахунку на три великі плоди 1 чайна ложка солі. У такому стані помідори залишають на 15-20 хвилин, після чого друшляк ретельно струшують і знову трохи солять. Тепер овочі залишають на 10 хвилин.
Вже в такому стані овочі можна відправляти до салату і не боятися, що вони пустять сік.
При цьому готовий салат також потрібно посолити, оскільки сіль, яка додавалася в томати, піде разом з рідиною.