Сьогодні вже винайдено стільки різноманітної кухонної техніки, що практично на кожну задачу на кухні є свій пристрій, який цю саму задачу здатний вирішити. Але, як би процес приготування їжі не був нами автоматизований, хорошу господиню на кухні техніка замінити повноцінно все одно зможе ще не скоро. Так, є мультиварки, мікрохвильовки, кухонні комбайни, блендери та інші пристрої. Але, навіть найрозумніша мультиварка не зможе приготувати нічого смачного, якщо в неї завантажили незрозуміло що. Крім того, оцінити страву під час приготування знову ж може тільки людина. І найпростіший, і перевірений спосіб такої перевірки — спробувати їжу з ложки під час її приготування. Така процедура небезпечна тим, що гарячою ложкою або її вмістом можна запросто обпалити слизову рота або язика. Уникнути цього можна дуже просто, інформує .
Упевнені, що язик подібним чином обпалював кожен з нас. Адже всі ми хто часто, а хто зрідка готуємо їжу. Пробувати їжу під час приготування потрібно обережно. Але, часом про цю обережність ми забуваємо, і поспіхом сунемо гарячу ложку в рот. В результаті отримуємо опік язика або слизової. Такі опіки дуже болючі, а уникнути їх можна дуже навіть просто.
Що потрібно робити?
Наступного разу, коли зберетеся щось приготувати, покладіть в морозилку кілька ложок.
Що це дасть?
Металева ложка в морозилці швидко охолоне і стане дуже холодною. І коли прийде час спробувати вміст киплячої каструлі, скористатися потрібно саме ложкою з морозилки.
Вона буде настільки холодною, що вам не доведеться дути на їжу в ложці або чекати, поки вона трохи охолоне. Так, вона охолоне. І станеться це практично миттєво. Так ви зможете оцінити смак майбутньої страви, і захистите свою ротову порожнину від опіку.
Краще таким чином заморозити кілька ложок, щоб щоразу при новій «дегустації» страви не мити ложку і не класти її знову в холодильник. Якщо виникне така необхідність, ви просто відкриєте холодильник і зможете взяти іншу чисту ложку.
Ось такий простий і вельми корисний домашній лайфхак.