Складно назвати кількість страв, до складу яких входить смажена цибуля. Це і салати, і м’ясо, риба та супи. У ряді випадків смажений овоч задає тон готовій страві, інформує .
Розкажемо про секрети смаження цибулі.
Навіть саму собою просто смажену цибулю деякі розглядають як самостійну закуску.
Після такої обробки вона стає солодкуватою, не такою гострою і різкою.
Як правильно смажити цибулю
- Цибуля не вийде смачною, якщо її подрібнити. Соковитим та насиченим овоч вийде, якщо його нарізати крупно. Неважливо — кубиками, кільцями чи півкільцями.
- Не заощаджуйте на кількості рослинної олії, яку цибуля активно вбирає.
- Перемішувати під час смаження овоч можна не раніше, ніж він почне підсмажуватись. Чим частіше це робити, тим менше шансів досягти золотистого відтінку.
- Кришкою накривати сковороду не можна. Інакше овоч не підсмажиться, а вийде тушкованим чи вареним. Смак такого продукту сподобається не кожному.
- В останній момент, коли цибуля буде майже готова, потрібно додати 20-40 грам вершкового масла, після чого можна накрити її кришкою.
- А ось солити потрібно під час обсмажування або навіть на самому початку.