Якщо треба посмажити м’ясо, птицю або рибу, то багато хто воліє готувати для цього кляр, інформує .
У цьому разі страва стає більш соковитою, м’якою та ароматною.
Класичний варіант кляру передбачає використання яєць.
Але якщо такого продукту під рукою немає, то не варто відмовлятися від смачного обіду або вечері. Яйця в клярі можна без проблем замінити.
Досвідчені господині рекомендують використовувати майонез. Соус уже має у своєму складі яйця, а також добре впливає на волокна м’яса, робить їх м’якшими.
Майонез достатньо розвести з невеликою кількістю води, щоб приготувати кляр.
Також можна використовувати кефір, сметану або молоко. Але ці компоненти вже не потрібно змішувати з водою, а додати до них треба борошно.
Можна залишити тільки борошно і воду, але треба враховувати, що в цьому разі скоринка буде м’якою.
Якщо хочеться отримати більш хрустку й ароматну скоринку, то борошно можна замінити на крохмаль.