Майонез — смачний, але не найкорисніший соус. Велика кількість консервантів та інших добавок позбавляють страву багатьох благотворних властивостей, інформує .
Крім того, деякі гурмани скаржаться на «ненатуральний» смак майонезу.
Всі вищеназвані причини змушують кулінарів шукати альтернативу популярному соусу.
І вона існує. Ідеальну заміну майонезу можна приготувати на основі сметани: вийде набагато смачніше і корисніше.
Які інгредієнти додати в сметану
Для перетворення кисломолочного продукту в альтернативний варіант майонезу знадобляться два інгредієнта: варене яйце і гірчиця.
Що стосується першого компонента, то білок не потрібен: взяти потрібно тільки жовток, після чого ретельно подрібнити його.
Бажано, щоб жовтий інгредієнт був твердим: з нього повинен вийти порошок, а не «водичка». Таким чином, витягувати жовток варто тільки з яйця, яке було попередньо зварено круто.
А ось гірчицю треба використовувати не в сухому, а в пастоподібному вигляді. Досить 1 ч. л. цього компонента на тарілку сметани.
Ретельне перемішування всіх інгредієнтів призведе до соусу, який, на відміну від майонезу, є більш природним і ніжним.