Секрет ідеального пишного бісквіта без розпушувача і соди — найпростіший рецепт


Сьогодні хочу показати, як приготувати бісквіт для торта або тістечка. Дуже простий рецепт без використання розпушувача і соди. Тільки борошно, яйця, цукор і невелика щіпка солі. Саме такі інгредієнти використовуються для класичного пишного бісквіта, інформує .

Інгредієнти

Щоб приготувати бісквіт (діаметр форми 18-19 см, висота 7,5 см):

  • Яйце С0 — 5 шт. (вага одного яйця близько 65 грамів зі шкаралупою);
  • Борошно пшеничне — 150 грамів;
  • Цукор — 150 грамів;
  • Сіль — щіпка;

Приготування

1. Яйця розділити на білки та жовтки. До білків додати дрібку солі та збивати до появи піни. Ємність і віночки обов’язково мають бути чистими та знежиреними, а в білки не повинен потрапити жовток, навіть крапелька жовтка або жиру не дасть білкам добре збитися.

2. Коли з’явилася піна, починаємо поступово вводити весь цукор, постійно збиваючи білки. Збиваємо 10-15 хвилин до міцних піків. Білкова маса повинна дуже добре тримати форму, якщо перевернути ємність верх дном, то білки все одно залишаться на своєму місці.

3. Тепер по одному вводимо жовтки, продовжуючи збивати. Весь процес займе 3-4 хвилини.

4. В отриману масу просіваємо в 3-4 підходу все борошно, обережно її вмішуємо лопаткою рухами знизу-вгору. Обов’язково перемішуючи лопаткою, бо якщо скористатися міксером на етапі введення борошна, то маса сильно осяде, і бісквіт не буде таким пишним. Чим менше ми масу перемішуємо, тим пишнішим буде бісквіт. Саме ці маленькі бульбашки збитих білків і піднімуть у результаті тісто, тому бережемо їх як зіницю ока. Перемішуємо до того моменту, коли вже все борошно увійшло у тісто.

5. Форму для випікання підготуйте заздалегідь, дно можна застелити пергаментом, стінки не треба нічим змащувати та вистилати. Вважається, що бісквіт при випічці хапається за стінки форми й таким чином піднімається краще, а якщо їх змастити або вистелити пергаментом, то тісто буде з них просто зісковзувати. Перекладаємо тісто в форму, 3 рази стукнемо формою об стіл, щоб усередині не було порожнеч і провернемо її по колу теж 3 рази, таким чином рівень тесту по центру буде трохи нижчий, а ближче до стінок — вищий. Тому бісквіт буде підніматися більш рівномірно.

6. Випікаємо в заздалегідь прогрітій до 160 градусів духовці 40-50 хвилин. Перші 40 хвилин духовку не відкриваємо зовсім, інакше бісквіт може впасти. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою або просо натиснути на бісквіт, він повинен злегка пружинити. Готовому бісквіту даємо хвилин 5 охолонути у формі, потім дістаємо його з форми та охолодити на решітці.

7. Коли бісквіт повністю охолоне, його потрібно загорнути в харчову плівку і залишити на 8-10 годин, щоб бісквіт повністю дозрів і не кришився при нарізуванні на коржі.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *