Горошок – високобілковий продукт, збагачений вітамінами групи В. В ньому також є незамінні амінокислоти, фосфор, залізо і калій. При консервації горошок зберігає більшу частину корисних мікроелементів, тому це відмінний варіант для зимового раціону, інформує .
Консервований горошок зазвичай асоціюється лише з олів’є, а даремно, цей продукт зробить ваше меню яскравим, корисними і смачними салатами.
Салат з яєць, огірка і горошку
Склад:
- Яєць 5 шт.;
- Свіжий огірочок;
- Пучок кропу або 2 пір’я зеленої цибулі;
- Банка зеленого горошку (250 грам);
- Майонез або сметана;
- Сіль, спеції.
Яйця варимо круто, за допомогою води охолоджуємо і нарізаємо кубиками. Додаємо нарізаний кубиками огірок і подрібнений кріп або зелену цибулю. Акуратно відкриваємо банку з горошком і висипаємо в миску. Заправляємо майонезом або більш дієтичною сметаною, солимо, перчимо.
Салат з печінки тріски і горошку
Склад:
- Яйця 3 шт.;
- Огірок маринований 1 шт;
- Печінка тріски (120 грам)
- Пір’я зеленої цибулі 2 шт.
- Банка зеленого горошку (250 грам);
- Майонез 2 ст. л.;
- Сіль, перець.
Яйця варимо круто, за допомогою води охолоджуємо і нарізаємо маленькими кубиками. Аналогічно ріжемо огірок. Виделкою розтираємо печінку, додаємо дрібно порізану цибулю, горошок, спеції і майонез.
Салат з курки, грибів, картоплі і горошку
Склад:
- Куряча грудка 350 грам;
- Яйця 3 шт.;
- Картопля 2 шт;
- Цибуля 1 шт.;
- Морква 2 шт;
- Печериці мариновані 300 грам;
- Банка зеленого горошку (250 грам);
- Кріп, петрушка, зелена цибуля за смаком;
- Рослинна олія
- Сіль, перець.
Варимо курку, картоплю і яйця. Чекаємо поки охолонуть. У цей час нарізаємо і обсмажуємо цибулю до прозорості, до неї висипаємо натерту моркву і готуємо 5 хвилин. Яйця, гриби, курку і картоплю нарізаємо кубиками. Все змішуємо і заправляємо улюбленою рослинною олією.
Салат з курячих сердець і горошку
Склад:
- Курячі сердечка 400 грам;
- Цибуля, морква по 1 шт.;
- Банка зеленого горошку (250 грам);
- Зелена цибуля 2 пера;
- Рослинна олія;
- Сіль, перець.
Очищені сердечка варимо в солоній воді близько півгодини. Порізану цибулю обсмажуємо на сковороді, через 5 хв додаємо потерту моркву і готуємо ще 7 хвилин. Сердечка і зелену цибулю нарізаємо соломкою. З’єднуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо.
Салат з ковбаси, кукурудзи та горошку
Склад:
- Копчена ковбаса 500 грам;
- Банка зеленого горошку (250 грам);
- Банка консервованої кукурудзи (250 грам);
- Пучок кропу;
- Майонез 4 ст. л.;
- Сіль, перець.
Ковбасу можна взяти або копчену, або сиров’ялену, нарізати великими кубиками. Кріп дрібно порубати. Змішати ковбасу, горошок, кріп, кукурудзу, заправити майонезом. Посолити і поперчити за смаком.
Салат з яєць, моркви і горошку в соєво-гірчичній заправці
Склад:
- Яйця 2 шт.;
- Банка зеленого горошку (250 грам);
- Морква 1 шт.;
- Сир твердий 100 грам;
- Часник 2 зуб.;
- Кріп, петрушка-2 гілочки;
- Майонез або сметана 2 ст. л.;
- Гірчиця півчайної ложки;
- Соєвий соус 1 ст. л.
Яйця варимо круто, охолоджуємо і ріжемо дрібненькими кубиками. Моркву і сир тремо на тертці, додаємо консервований горошок. Готуємо заправку: змішуємо майонез (сметану), дрібно порубаний часник, зелень і соєвий соус. Все перемішуємо. Соєвий соус досить солоний і додатково солити не потрібно.
Салат з пекінської капусти, шинки і горошку
Склад:
- Капуста пекінська 300 грам;
- Шинка 200 грам;
- Банка зеленого горошку (250 грам);
- Зелена цибуля – 4 пера;
- Майонез 2 ст. л.;
- Сіль.
Капусту тонко шаткуємо й нарізаємо шинку соломкою. Зелену цибулю дрібно рубаємо, додаємо горошок і майонез, солимо.
І ще, не поспішаєте виливати рідину з банки консервованого горошку в раковину. У ній можна тушкувати овочі, м’ясо або ж додати в суп.