Роблю на ніч тісто для паски і лягаю спати, а зранку випікаю. Швидко, просто, смачно


Уже тридцять сім років в моїй родині печуться смачні паски за улюбленим рецептом. Так, я не скромна в таких висловлюваннях. Це найвдаліший і найшвидший рецепт, який я знаю.

Це нічний рецепт, і не тому, що паски печуться цілий день до самої ночі або зовсім вночі. Ні. Це тісто я починаю замішувати перед сном, а після пробудження (через 6-8 годин) – вже доробляю його. Виходить все швидко.

Необхідні продукти:

  • борошно – 1450 г
  • дріжджі сухі – 20 г
  • молоко – 500 мл.
  • вершкове масло – 300 г
  • цукор – 450 г
  • яйця – 6 шт.
  • ізюм – 150 г
  • сіль – 1 ч.л.
  • ванілін – 1 г

Глазур:

  • білок одного яйця
  • цукор – 100 г
  • дрібка солі

Як приготувати паски

Насамперед підготовляю всі необхідні по рецепту інгредієнти. У мене вже заздалегідь були вийняті з холодильника яйця, молоко, масло і тепер вони нагрілися до кімнатної температури. Решту інгредієнтів переважую.

У глибоку миску розбиваю шість середніх яєць. Білок одного яйця відставляю в сторону (він знадобиться для глазурі). І тепер яйця збиваю міксером 2-3 хвилини.

До яєць додаю 450 грамів цукру і знову збиваю міксером, вже до повного розчинення цукру.

У мікрохвильовці, в окремій мисці, розтоплюю вершкове масло. У мене масло традиційне, 82,5% жирності.

І вливаю його до яєчної суміші. Перемішую вінчиком і відставляю миску в сторону.

В іншу велику ємність (у мене каструля 3х літрів) вливаю тепле молоко (жирність можна взяти будь-яку) і додаю до нього дріжджі.

У мене швидкорозчинні дріжджі, вони відмінно справляються з підйомом будь-якої здобної випічки. Але якщо використовую сирі пресовані дріжджі, то їх відміряють в три рази більше, ніж сухих.

  • Важливо, дріжджі повинні бути свіжими.

Все перемішую.

А зараз з’єдную яєчно-масляну суміш з молоком і дріжджами. Перемішую всю масу до однорідності, накриваю каструлю кришкою і для утримання тепла, ще укутую рушником. Опару залишаю прямо на столі, на 6-8 годин.

Успіх ідеальної паски залежить від підготовленої опари і якісних продуктів.

Замішую опару завжди в ніч і залишаю на столі, укутавши, на 6-8 годин.

  • Опара застосовується в тих випадках, коли в тісті багато здоби – яєць, масла і цукру. Тісто піднімається в рази швидше. Паски на опарі виходять завжди особливо повітряними і ніжними, якими і повинні бути.

Уже тільки вранці продовжую займатися тістом.

Також я вже підготувала родзинки. 150 грам родзинок я замочила на 5 хвилин в гарячій воді, промила і обсушила паперовим рушником.

В опару просіваю частину відміреного борошна. І на борошно, для приємного аромату, додаю 1 грам ваніліну, це один пакетик. Порціями вносити борошно потрібно для того, щоб відразу не забити ним тісто і працювати з таким тістом набагато легше. Все перемішую.

Ізюм в тісто додаю на останньому етапі, коли я повністю в нього додала всю муку.

Коли всі інгредієнти додані і перемішувати ложкою вже складно, перекладаю тісто на стіл, трохи присипаний борошном. І продовжую його замішувати і обминати вже на столі. Під час замішування ізюм повністю з’єднується з тістом, а саме тісто стає однорідним і м’яким.

Ось тепер залишаються останні штрихи.

Випікати паску буду в паперових формах. Дно і боки цих форм змащую олією.

Поверхню столу і руки також змащую олією і починаю формувати колобки з тіста. Тісто не ріжу, а немов забираю руками від загальної маси. Треба з тіста видавити колобок, акуратно підминаючи під низ боки.

Колобки для пасок я не важу, роблю “на око”, заповнюючи кожну форму на 1/3 висоти форми. Так формую колобки з усього тіста.

Тісто дуже еластичне, м’яке і немов “живе”. На підйом пасок йде всього 1-1,5 години. І це залишаючи їх для підйому прямо на столі. Я зверху прикрила легким вафельним рушником, а коли неслухняні шапки пасок стали до нього доходити, просто зовсім прибрала рушник. Тісто просто чудово показує себе в роботі, а швидкий підйом відбувається за рахунок вдалої опари.

Через 1,5 години верхівки пасок дійшли до верхнього краю форм і вже можна заготовки ставити в духовку.

Паски випікаються 30-40 хвилин в залежності від розміру форми, при температурі в 180℃.

  • Паски не повинні стикатися одна з одною, між ними повинен залишатися простір для проходження жару духовки.

Маленькі паски виймаю з духовки через 30 хвилин, середні допікаються ще 10 хвилин.

Щоб низ пасок не підгорав, на дно духовки можна поставити залізну тару з водою, цим створюючи водяну баню.

Якщо підгорають “шапки”, верхівки пасок, то зверху їх потрібно накрити кружечками пергаменту, змочених у воді.

Готовність пасок перевіряю дерев’яною паличкою або зубочисткою. Якщо при протиканні паски, паличка залишається сухою, то вона готова.

Готовим паскам дати охолонути 10 хвилин, а потім виймаю із паперових форм.

Поки паски випікаються, займаюся глазур’ю. Білок одного яйця збиваю міксером з дрібкою солі. А після додавання цукру, збиваю до міцної піни і до повного розчинення цукру.

  • Якщо замінити цукор цукровою пудрою, то крупинок цукру в глазурі не буде.

Білковою глазур’ю змащую ще теплі паски. І прикрашаю на власний смак.





Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

رهيثخ سثء gratisfucktube.com افلام سكس بنات جميله
castrato hentai hentainaked.com kuro no innyuu
domin-8 me! hentaiquality.com cock hentai
mallu reshma hot scenes erobomb.net hot vieos
lucy pinder nude videos pornstarsporn.info horny indian babes
tamil girl fuking megeno.mobi palmtube
www.xvodeos publicporntrends.com sexy vedeo in
local girl sex bestsexporno.com saira banu actress
sarasalu.com pimpmovs.info xnxxx hd video
indian prontube com cowporntube.net xnxx tamil hot
perfect girals chupatube.net sexychudai
lndian sax video free-indian-porn.com videoxxxxxxxxxx
new beeg tubepatrol.sex yes please porn
نيك اغتصاب مصري pornozonk.com سكس صافينار
bangla gud mara mari rajwap.biz southindian masala