Шоколадна глазур — один з найулюбленіших ласощів дитинства. Смаколик, який виглядає як застиглий сироп, якщо покрити ним випічку, готувати просто. Але найголовніше, щоб було смачно. Шоколадною глазур’ю можна прикрасити торт або тістечко, додати в морозиво, занурити в неї зефір, ягоди або фрукти. Пропонуємо чотири способи, що дозволяють створити чудову шоколадну глазур. Відкриємо секрет — один рецепт складається з білого шоколаду. Беріть собі в скарбничку і пригощайте друзів, інформує .
Глазур з какао
З чого, якщо не з какао готувати глазур, якою можна прикрасити рулети і булочки, кремоподібні десерти і природно торти. Для того, щоб створити смачну глазур скористайтеся рецептом.
Інгредієнти:
- свіже жирне молоко — 5 ложок;
- масло вершкове — 60 грамів;
- какао — 2 ложки;
- цукор (використовуйте цукрову пудру) — 5 ложок.
У каструльці топимо масло на повільному вогні, додаємо молоко, цукор і все постійно перемішуємо. Після того, як вийде однорідна маса, всипаємо какао, гріємо кілька хвилин і вимикаємо. Охолоджуємо глазур і насолоджуємося її смаком.
Глазур з вершків, молока і какао для чудового торта
Для того, щоб глазур вийшла блискучою, м’якою і смачною, необхідно використовувати вершки і молоко, можна замінити його сметаною. У готовий продукт додаємо подрібнені горішки, стружку кокоса, дрібно нарізані фрукти.
Інгредієнти:
- вершки (можна замінити сметаною або жирним молоком) — 3 ложки;
- цукор або цукрова пудра — 6 ложок;
- какао — 5 ложок;
- ванілін — досить одного пакетика.
Всі компоненти складаємо в каструльку, підігріваємо вміст на паровій бані і ретельно перемішуємо, щоб маса вийшла однорідною. Через кілька хвилин глазур готова. Вона прекрасно підійде для прикраси торта, особливо якщо додати в неї ягоди, горішки, цитрусові.
Глазур для торта з білого шоколаду
Ця королівська прикраса здатна надати будь-якій випічці святковий настрій. Біла глазур виходить смачною, м’якою, викликає захоплення.
Інгредієнти:
- плитка білого шоколаду — дві штуки по 100 грамів;
- цукор, можна використовувати цукрову пудру — 150 грамів;
- вершки або молоко, сметана — 2 ложки.
Шоколад білого кольору топимо на водяній бані, додаємо цукор, вершки і розмішуємо всі компоненти до загустіння. Шоколадну масу можна потім збити в блендері, щоб глазур стала пишною. Намазуємо її на торт, не чекаючи охолодження. У глазурі виходить ніжний смак і м’яка консистенція.
Глазур з чорного шоколаду для торта
Приготувати її просто і швидко. Досить плитки чорного шоколаду, але краще використовувати солодкість без начинки. Тоді смак глазурі буде набагато більш насиченим.
Інгредієнти:
- шоколадка 72% вмісту какао — 100 грамів;
- молоко або сметана — 5 ложок;
- вершкове масло — 30 грамів.
Розламуємо чорний шоколад на шматочки, топимо його на паровій бані. Додаємо вершки або молоко, вершкове масло. Охолоджуємо і змащуємо торт.
Всі рецепти приготування глазурі прості, але при цьому десерт виходить дуже смачним і здатним прикрасити будь-яку випічку.