Існує безліч рецептів гуляшу, кожен хороший по-своєму. Але завжди, приступаючи до його приготування, згадується той самий смак зі їдальні, який дуже хочеться повторити, інформує .
Так, це одна із тих страв нашого дитинства, яка гарантовано викликає ностальгію. Багато хто пам’ятає його ще по дитячому садочку з гречкою чи пюре.
Список інгредієнтів
Щоб приготувати гуляш із підливою за ГОСТом як у їдальні, вам знадобиться:
- яловичина — 500 г;
- морква — 1 шт. середнього розміру;
- борошно — 3 ст. ложки;
- цибуля ріпчаста — 1 середня головка;
- кип’ячена вода — 1 літр;
- лавровий лист — 1 шт.;
- перець — на свій смак;
- томатна паста — 2 ст. ложки;
- сіль — близько 1/2 чайної ложки.
Як приготувати
Крок № 1. Яловичину наріжте на шматочки, обсмажте на олії (в ідеалі — до скоринки), додайте цибулю півкільцями, злегка обсмажте разом ще хвилин сім.
Крок № 2. Складаємо в каструльку і додаємо води вдвічі більше за обсяг м’яса.
Крок № 3. Окремо в сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно і обсмажте до горіхового аромату.
Крок № 4. Додаємо томатну пасту та перемішуємо ще близько хвилини.
Крок № 5. Розбавте ще водою і розмішайте, щоб не було грудочок.
Крок № 6. Додайте до м’яса, посоліть, поперчіть та тушкуйте на повільному вогні близько 1,5 години. За цей час яловичина стане ніжною, а підлива потрібної консистенції.
Крок № 7. За десять хвилин до готовності кидаємо лавровий листок та перевіряємо на сіль/перець.
На гарнір можна взяти картопляне пюре, макарони, гречку або рис і рясно полити підливою.
Смачного!