Рецепт того самого гуляшу з підливою як з їдальні


Існує безліч рецептів гуляшу, кожен хороший по-своєму. Але завжди, приступаючи до його приготування, згадується той самий смак зі їдальні, який дуже хочеться повторити, інформує .

Так, це одна із тих страв нашого дитинства, яка гарантовано викликає ностальгію. Багато хто пам’ятає його ще по дитячому садочку з гречкою чи пюре.

Список інгредієнтів

Щоб приготувати гуляш із підливою за ГОСТом як у їдальні, вам знадобиться:

  • яловичина — 500 г;
  • морква — 1 шт. середнього розміру;
  • борошно — 3 ст. ложки;
  • цибуля ріпчаста — 1 середня головка;
  • кип’ячена вода — 1 літр;
  • лавровий лист — 1 шт.;
  • перець — на свій смак;
  • томатна паста — 2 ст. ложки;
  • сіль — близько 1/2 чайної ложки.

Як приготувати

Крок № 1. Яловичину наріжте на шматочки, обсмажте на олії (в ідеалі — до скоринки), додайте цибулю півкільцями, злегка обсмажте разом ще хвилин сім.

Крок № 2. Складаємо в каструльку і додаємо води вдвічі більше за обсяг м’яса.

Крок № 3. Окремо в сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно і обсмажте до горіхового аромату.

Крок № 4. Додаємо томатну пасту та перемішуємо ще близько хвилини.

Крок № 5. Розбавте ще водою і розмішайте, щоб не було грудочок.

Крок № 6. Додайте до м’яса, посоліть, поперчіть та тушкуйте на повільному вогні близько 1,5 години. За цей час яловичина стане ніжною, а підлива потрібної консистенції.

Крок № 7. За десять хвилин до готовності кидаємо лавровий листок та перевіряємо на сіль/перець.

На гарнір можна взяти картопляне пюре, макарони, гречку або рис і рясно полити підливою.

Смачного!



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *