Чихіртма це найніжніший грузинський суп, що зігріває. Це ідеальний зимовий суп для всієї родини — його полюблять і дорослі, і діти. Грузини не даремно його називають Король супів, інформує .
Інгредієнти
- Бульйон — 2 л;
- Курка відварна — 500 г;
- Цибуля ріпчаста — 100 г;
- Вершкове масло — 60 г;
- Кінза — 20 г;
- Кріп — 20 г;
- Часник — 20 г;
- Оцет — 50 г;
- Яйце — 2 шт;
- Вода холодна — 120 г;
- Борошно — 60 г;
- Сіль — за смаком.
Приготування
1. Цибулю обсмажити до напівзолотистого кольору у вершковому маслі. Додати кінзу і кріп, тушкувати на повільному вогні 2 хвилини. Додати роздавлений часник і тушкувати ще хвилину.
2. Окремо в мисці змішати оцет, яйця, борошно, залити холодною водою і збити віночком.
3. У каструлю з засмажкою влити курячий бульйон, довести до кипіння і повільно влити суміш з борошна, яєць і оцту, помішуючи бульйон в одну сторону.
4. Додати сіль до свого смаку, варити 10 хвилин, зняти і процідити через сито.
5. Розлити по тарілках, додати варену курку і прикрасити кінзою.
Смачного!