рецепт для смачного обіду або вечері


Запікати курку цілком у духовці — одне задоволення, адже у приготуванні така страва досить проста, а виходить дуже смачно і солідно.

Курка в рукаві з яблуками

Інгредієнти:

  • Курка — 1,8 кг
  • Яблука — 3 шт.
  • Часник — 4 зубчики
  • Гірчиця — 3 ч. л.
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Приправа для курки

Приготування:

Ретельно помийте та обсушіть курку. Натріть приправою, сіллю і перцем. В гірчицю видавіть часник і змастіть курку зовні та всередині, інформує Ukr.Media.

Яблука розріжте і видаліть серцевини. Помістіть яблука всередину курки і зашийте отвір або скріпіть зубочисткою. Зв’яжіть ніжки, щоб курка не втрачала форму під час приготування. Помістіть курку в рукав і зав’яжіть з двох сторін.

Запікайте курку при 180 градусах близько 1.5 годин. За 10-15 хвилин до закінчення приготування рукав розріжте і дайте курці підрум’янитися.

Курка в рукаві з медом

Інгредієнти:

  • Курка — 1 шт.
  • Мед — 3 ст. л.
  • Гірчиця — 3 ст. л.
  • Часник — 5 зубків
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком

Приготування:

Для маринаду змішайте гірчицю, мед і часник, видавлений через прес.

Курку, розрізану уздовж, потрібно посолити, поперчити, змастити приготованим гірчично-медовим соусом з часником. Курку в медово-гірчичному соусі-маринаді помістити в рукав для запікання. В рукаві зробити два проколи, щоб не лопнув. Відправити курку в духовку на 60 хвилин. Запікати при температурі 180 градусів.

Для отримання золотистої скоринки вийняти курку в рукаві з духовки, розрізати пакет і відправити курку в духовку ще на 10-20 хвилин.

Приємного апетиту!

Курка в рукаві з овочами

Інгредієнти:

  • Курка — 1,3 кг
  • Приправа для курки — 1 ст. л.
  • Картопля — 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Капуста цвітна — 200 г
  • Сіль — за смаком

Приготування:

Курочку добре помийте зовні та всередині. Видаліть зайвий жир і пір’я. Натріть сіллю і приправою для курки. Дайте постояти хвилин 30-40. Можна курку змастити сумішшю майонезу, кетчупу і часнику або просто сметаною.

Поки курка «відпочиває» зі спеціями, миємо й нарізаємо чотири середніх картоплини. Довільно нарізаємо цибулю. Одну велику моркву чистимо й нарізаємо кружальцями. Кольорову капусту розбираємо на суцвіття, якщо вони великі, то ще й нарізаємо. Овочі кладемо в посуд, солимо і перчимо, перемішуємо.

Потім овочі кладемо в рукав для запікання. На овочі кладемо курку і зав’язуємо кінці рукава. Відправляємо рукав з куркою та овочами у форму для запікання. Ставимо в духовку, розігріту до 185-190 градусів. Запікаємо годину. Якщо птах більше, то потрібно відповідно і більше часу. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою або тонким ножем. Проколюємо курку. Якщо сік світлий, то вона готова.

Дістаємо з духовки, розкриваємо рукав і подаємо. Можна поставити курку знову в духовку з розкритим рукавом хвилин на 15-20 для того, щоб вона більше підрум’янилася.

Готову курку викладаємо на блюдо. Навколо розкладаємо овочі.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *