Пишні оладки з яблуками — це відмінний варіант сніданку як для дітей, так і для дорослих. Подібним рецептом користуються німецькі господині. Готуються оладки досить швидко і без зайвої метушні з простих і доступних продуктів. При цьому результат — вище всіх похвал!
Інгредієнти для тіста:
- 80 г цукру
- 2 яйця
- 250 мл кефіру (або білого йогурту)
- 1 ч. л. соди
- 3 ст. л. рослинної олії
- 300 г борошна
- щіпка солі
Інгредієнти для начинки
- 2-3 яблука
- 20 г вершкового масла
- 1,5 ст. л. цукру
Приготування:
- Для початку вимийте, очистіть і наріжте кубиками яблука.
- На розігрітій сковороді з рослинною олією тушкуйте яблука близько 5 хвилин, потім посипте їх цукром і тушкуйте ще 5-8 хвилин. Пересипте яблука в мисочку і дайте їм злегка охолонути.
- Для приготування тіста до яєць додайте кефір, цукор, сіль і соду. Перемішайте вінчиком до однорідності. До речі, замість кефіру цілком можна використовувати білий нежирний йогурт.
- Всипте в тісто борошно і влийте олію. Перемішайте вінчиком до однорідності.
- На розігріту сковороду з рослинною олією влийте трохи менше ополоника тіста. Потім, коли тісто злегка схопиться, зверху насипте начинку з яблук і потім знову тісто. За таким же принципом формуйте всі оладки. Смажте їх з двох сторін до золотистого. Йде близько 5 хвилин!
- Якщо є бажання готові оладки з яблуками можна злегка присипати цукровою пудрою і прикрасити листочками м’яти. Смачного!