Як відомо, все добре в міру! Це золоте правило працює безвідмовно скрізь. У приготуванні м’яса в тому числі. Іноді, готуючи м’ясо, ми допускаємо серйозні помилки, які роблять з соковитого м’ясного шматка сухий і несмачний продукт. Часто таке трапляється якщо м’ясо довго варилося або провело багато часу в духовці. В результаті смак готового продукту нас мало радує. Йому елементарно не вистачає колишньої соковитості, повернути яку, як думає багато господинь, вже не вийде. Але це не так. Вихід є, і як завжди все не так складно, як здається на перший погляд, інформує .
М’ясо стає сухим, якщо його занадто довго варити. Таке нерідко трапляється також при приготуванні м’ясних страв в духовці. Такий сухий продукт мало того, що не радує нас своїм смаком, він ще дуже важко перетравлюється в нашому шлунку. Що явно не сприяє отриманню задоволення від приймання їжі, створюючи нам проблеми з травленням. Тим часом, повернути продукту соковитість можна за допомогою простого способу.
Що знадобиться
Прості продукти:
- цибуля,
- помідор,
- рослинна олія,
- трохи оцту,
- сік лимона.
Що і як потрібно робити
Отже, щоб повернути колишню соковитість м’ясу, наріжте його тонкими скибочками. Їх розкладаємо на тарілку після чого зверху посипаємо цибулею з помідорами (їх дрібно нарізаємо), додаємо рослинну олію, кілька крапельок оцту і трохи лимонного соку. Якщо хочете, то можете додати улюблені спеції і приправи.
Після того, як м’ясо постоїть 5-10 хвилин воно вбере в себе сік від нашого маринаду і знову стане не тільки соковитим, але ще і дивовижно смачним.
Навіть вид продукту зміниться в кращу сторону, і ви зможете сміливо подавати його на стіл або використовувати далі, приготувавши з нього бажану страву.