Смачний курячий бульйон повинна вміти приготувати кожна господиня. Це своєрідна бульйонна класика, готувати яку можна по-різному. Головне, щоб на виході був один результат — золотистий і наваристий курячий бульйон з чудовим ароматом і смаком. З такого бульйону надалі можна зварити, наприклад, суп з вермішеллю або локшиною. Або щось інше, не менш смачне і корисне. Як надати бульйону з курки всі ці властивості ми вам зараз розповімо, інформує .
Щоб курячий бульйон був прозорим і золотистим, а також володів необхідним наваром і відповідним ароматом, ми скористаємося парою простих прийомів. Вони допоможуть істотно поліпшити колір і смак цієї популярної страви.
Робимо бульйон наваристим
Для цього потрібно частини курячої тушки, які ви збираєтеся варити, спочатку обсмажити на сковороді. Або їх можна попередньо запекти в духовці.
Дочекайтеся поки курячі ніжки (спинка, крильця і т.д.) покриються рум’яною скоринкою після чого їх можна відправляти в каструлю і варити.
Робимо бульйон золотистим
Для надання красивого золотистого відтінку курячому бульйону додайте в нього трохи куркуми. Зробити це потрібно в кінці варіння. Ця спеція гарантовано надасть красивий золотистий відтінок готовій страві.
Цей же трюк можна використовувати не тільки в курячому бульйоні. Будь-який суп стане золотистим при додаванні в нього куркуми на завершальному етапі варіння. Пам’ятайте про цю хитрість і застосовуйте її на практиці!