Традиційно ми звикли вибирати до чаю закуски або випічку, які не переб’ють його смак і аромат. Дієтологи радять проявляти обережність і виключити продукти, які не підходять для чаювання, інформує .
Звернемося до рекомендацій, які допоможуть поліпшити здоров’я після чаювання. Для цього треба знати види продуктів, які не варто вживати з чаєм.
Гострі продукти або з різким запахом
Продукти з високим вмістом спецій і сильним запахом можуть перебити тонкий аромат чаю, ускладнюючи його сприйняття. До таких спецій належать часник, цибуля, гострий соус, карі та чілі.
Кислі продукти
Продукти з високою кислотністю перешкоджають засвоєнню корисних антиоксидантів, що містяться в чаї. Деякі дієтологи радять уникати вживання цитрусових одночасно з чаєм.
Молочні продукти
Молоко або вершки можуть нейтралізувати поліфеноли в чаї, зменшуючи їх антиоксидантні властивості. Цей ефект менш виражений у чорному чаї.
Продукти з надлишком цукру
Вживання занадто великої кількості солодощів може спричинити стрибок рівня цукру в крові. Найкраще вживати солодкі продукти в помірній кількості.
Смажена або жирна їжа
Смажена або жирна їжа важко перетравлюється, що викликає відчуття дискомфорту. Поєднання чаю з важкою їжею може звести його користь до нуля.
Зрештою експериментувати з різними поєднаннями харчових продуктів і чаю не забороняється. Спробуйте знайти золоту середину і визначити, що найкраще підходить для ваших смакових рецепторів. І не забувайте, що є токсичні для організму продукти.