При приготуванні багатьох страв необхідно подрібнити продукти. Одні використовують для цього ніж, а інші тертку. Якому же девайсу віддати перевагу? Швидше за все, саме терка переважає в більшості випадків. Її застосовують часто, але недостатньо. Давайте розглянемо всі моменти, де можна використовувати тертку. Які продукти належить терти, інформує .
Яйця, зварені круто
Щоб салат вийшов смачним, бажано використовувати тертку при натиранні яєць, а не рубати їх ножем. Також терті варені яйця йдуть як гарнір або виступають в якості добавок до основних страв. Якщо не прикрасити салат тертим яйцем, він не виглядатиме вишукано і апетитно.
Шоколад
Хіба можна собі уявити щось більш пікантне, ніж тертий шоколад? А як прекрасно виглядає десерт з тертим шоколадом? Цей коричневий благородний відтінок здатний створити справжню феєрію і втілити в дійсність будь-яку шоколадну фантазію. Треться шоколад легко, але перед цим його краще покласти в холодильник для полегшення процедури.
Хліб
Іноді ми хочемо спробувати щось незвичайне. І його створити вкрай просто. Навіть скориставшись звичайним хлібом. Відмінне панірування виходить із сухарів, звичайних хлібних сухарів. Якщо хліб покласти в морозилку, то він теж затвердіє і його можна буде натерти. Потім дістаємо їх і смажимо на сухій сковорідці.
Вершкове масло
Якщо необхідно терте вершкове масло, тоді його теж заморожуємо, а потім тремо. Завжди в цьому випадку тісто виходить еластичне, м’яке. Рекомендуємо.
Цвітна капуста
Ви віддаєте перевагу вести здоровий спосіб життя? Тоді доведеться позбутися від деякої кількості вуглеводів в їжі. Прекрасний вихід — заміна рису і гречки на терту цвітну капусту. Проваріть її, п’яти хвилин буде достатньо.
Часник
Не на кожній кухні є прес для того, щоб видавлювати часник. Ну і не треба! Адже на звичайній тертці часник прекрасно треться.
Картопля
Терта картопля йде не тільки на деруни і всі подібні страви. Її використовують в якості додаткового інгредієнта, щоб посмажити яйця. Зрештою виходить ситна і смачна страва.
Морква
Найчастіше моркву труть, щоб кинути в заправку для борщу або засмажку для супу. Тільки не всім подобається морквина у вареному або смаженому вигляді — тоді подайте їм свіжу морквину!
Капуста
Не потрібно використовувати шатківницю. Просто натріть капусту — так навіть краще. Її можна кинути в салат, зробити закваску або додати в іншу страву.
Імбир
Правильніше за все терти імбир на тертці. На дрібній тертці. У тертому вигляді імбир віддає всю свою користь ще більше.
Редиска
У багатьох салатах присутній редиска. І вони стануть ще смачнішими, якщо її натерти на тертку.
Огірочок
Хіба можна собі уявити салат без огірочків? Соковитих, зелених і ніжних? У середземноморських салатах завжди присутні огірки. Неодмінно. Якщо підвести риску, то можна відзначити, що при натиранні економиться час. І соку у тертих овочів завжди більше.