Курятина – популярний продукт у раціоні українців. Її варять, смажать, курячим бульйоном лікують від застуди. Вона корисна для здоров’я і ідеально підходить для дієтичного харчування, інформує .
Але тільки в тому випадку, якщо вона свіжа і вирощена без застосування лікарських препаратів. Ось декілька порад, які допоможуть вам вибрати якісний продукт.
Курка не повинна бути слизькою і липкою
М’ясо курки повинно бути досить пружним. Спробуй натиснути пальцем на тушку: якщо курка відразу відновила свій об’єм, значить, вона свіжа. А якщо вм’ятина довго залишається, значить, курка залежалася. Якщо ж тушка зовсім тверда, то, швидше за все, її накачали водою, і ти купуєш воду, а не м’ясо.
Куряча шкіра повинна бути цілою
Обов’язково перевір цілісність шкіри під ніжками і крильцями.
Колір курячого м’яса повинен бути рожевим
Якщо курка з синіми плямами, значить, або птах помер від хвороби, або його неправильно обробили. У будь-якому разі продукт не можна. Курка жовтого кольору -швидше за все, занадто стара, і її м’ясо буде жорстким і несмачним. Вік курки також можна визначити по кінчику грудної кістки. У старої птиці він кістяний і практично не згинається, у молодої – еластичний і гнучкий.
Свіже куряче м’ясо практично не має запаху
Не купуй м’ясо в маринаді зі спеціями. Спеції перебивають запах гниття, тому найчастіше у магазинах маринують курей, які залежалися та не придатні для продажу.
Упаковка
Якщо ви купуєте курку в магазині, обов’язково звертайте увагу на те, щоб упаковка була цілою.
Заморожування
Не купуй заморожене куряче м’ясо, так як його якість визначити практично неможливо.
Зберігання
Куряче м’ясо краще відразу приготувати і не зберігати в холодильнику. Якщо ти все ж купила курку про запас, зберігай її в морозильній камері, а розморожуй на нижній полиці холодильника.