18 березня 2024 року починається Великий Пост, тому настав час поповнити свою кулінарну книгу смачними та простими рецептами, які не містять продукти тваринного походження. Ситний збалансований обід з високим вмістом білка можна приготувати із червоної сочевиці та овочів. Котлетки із сочевиці мають дуже цікавий смак. Така страва урізноманітнить щоденне пісне меню, інформує .
Інгредієнти:
- червона сочевиця — 200 гр;
- білокачанна капуста — 240 гр;
- цибуля — 1 головка;
- часник — 5 зубчиків;
- солодка картопля — 1 шт;
- панірувальні сухарі — 50 гр;
- сік половини лимона;
- петрушка — маленький пучок;
- імбир натертий — 1 ч.л;
- розпушувач — 1 ч.л;
- сіль — 1 ч.л;
- кмин — 1 ч.л;
- кайенський перець — 1 ч.л.
Приготування:
Попередньо промийте та замочіть червону сочевицю на кілька годин. У великій мисці з’єднайте нашатковану капусту, натерту солодку картоплю, подрібнені цибулю та часник, натертий свіжий імбир.
Додайте до овочів розпушувач, усі спеції та добре перемішайте інгредієнти.
Обсмажте овочі в невеликій кількості олії, в процесі приготування овочів додайте до сковороди сочевицю. Продовжуйте обсмажувати до готовності сочевиці.
Зніміть сковороду з вогню та додайте до інгредієнтів сік половини лимона та подрібнену зелень петрушки. Додайте до інгредієнтів панірувальні сухарі та ретельно перемішайте.
З отриманої маси сформуйте невеликі биточки або котлетки і обсмажте їх у розпеченій олії з двох сторін до золотистої скоринки.
Подавайте ситну та неймовірно смачну страву до столу гарячими.