Жодне, навіть найдорожче покупне печиво не зрівняється з домашньою випічкою. Свіже ароматне печиво розлітається за лічені секунди, тому кожній господині необхідно мати у своєму арсеналі прості рецепти печива та швидкі способи формування. Нижче представлений один з таких рецептів, за допомогою якого можна максимально швидко спекти гарне і смачне печиво, інформує .
Для приготування тіста знадобиться:
- борошно — 550 грамів;
- сметана — 180 гр;
- масло вершкове — 150 грамів;
- яйце — 1 шт;
- цукор — 2 ст.л;
- розпушувач -1 ч.л;
Для начинки можна використовувати:
- волоський горіх — 200 гр;
- 4 ст.л цукру;
- абрикосовий джем — 2 ст.л.
Приготування:
З’єднайте сметану, яйце, цукор і розпушувач і добре перемішайте. Додайте до інгредієнтів вершкове масло і борошно і замісіть однорідне тісто, яке не прилипає до рук. Накрийте тісто плівкою та залиште на столі на 10 хвилин.
Для приготування начинки з’єднайте подрібнений горіх з цукром і джемом.
Розділіть тісто на 16 рівних частин, з кожної частини сформуйте кульку.
Для формування печива знадобиться частина від ручного соковитискача для цитрусових та склянка. Помістіть соковитискач у склянку. Розподіліть тісто по внутрішній частині приладу.
Покладіть начинку всередину і ретельно защипіть нижню частину печива.
Викладіть заготовки на лист, застелений пергаментним папером, і випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 25-30 хвилин. Готове печиво можна змастити шоколадним сиропом та посипати подрібненим волоським горіхом.
Попри те, що печиво готується дуже просто і швидко, воно виходить дуже смачним та красивим.