Вчора з ранку спекла неймовірно красиві, ароматні, апетитні пасочки за рецептом моєї мами. Тісто завжди і у всіх виходить із першого разу.
Я пробую нові рецепти, але завжди повертаюся до маминого, смачнішої паски я не їла, чесне слово.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 7 склянок
- молоко – 2 склянки
- вершкове масло – 200 г
- жовтки – 7 шт.
- цукор – 1,5 ст.
- дріжджі сухі – 11 г
- цедра лимона чи апельсина
- 1 ч. л. коньяку
- родзинки
Приготування:
Дріжджі розчинити в теплому молоці (не перегрійте, інакше дріжджі не спрацюють), додати половину борошна (просіянояного), перемішати. Накрити плівкою, загорнути рушником та дати підійти у теплому місці.
Жовтки кімнатної температури розтерти з цукром, додати в опару, потім додати борошно, розтоплене вершкове масло, цедру, коньяк, родзинки (200 г) і замісити м’яке і еластичне тісто.
Дати тісту підійти 3 рази, потім викласти в змащені вершковим маслом форми, наповнивши на 2/3 об’єму та залишити на 40 хвилин у теплому місці.
Випікати паски при температурі 170-180 у попередньо розігрітій духовці. Режим верх-низ.
Готові пасочки охолодити та прикрасити за бажанням.
Пропоную кілька варіантів покриття:
1. Глазур на білку
1 білок кімнатної температури на низьких оборотах міксера змішати зі 150-170 г цукрової пудри (залежить від бажаної густоти глазурі).
2. Зефірна глазур
200 г маршмеллоу змішати з 2 ст.л. води і розтопити в мікрохвильовій печі імпульсами по 20 сек. 3-5 разів щоразу перемішуючи. Паски макаємо маківкою.