Паска на жовтках і цедрі. Смачнішої я ще не їла. Ділюсь маминим рецептом! – Затишок


Вчора з ранку спекла неймовірно красиві, ароматні, апетитні пасочки за рецептом моєї мами. Тісто завжди і у всіх виходить із першого разу.

Я пробую нові рецепти, але завжди повертаюся до маминого, смачнішої паски я не їла, чесне слово.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 7 склянок
  • молоко – 2 склянки
  • вершкове масло – 200 г
  • жовтки – 7 шт.
  • цукор – 1,5 ст.
  • дріжджі сухі – 11 г
  • цедра лимона чи апельсина
  • 1 ч. л. коньяку
  • родзинки

Приготування:

Дріжджі розчинити в теплому молоці (не перегрійте, інакше дріжджі не спрацюють), додати половину борошна (просіянояного), перемішати. Накрити плівкою, загорнути рушником та дати підійти у теплому місці.

Жовтки кімнатної температури розтерти з цукром, додати в опару, потім додати борошно, розтоплене вершкове масло, цедру, коньяк, родзинки (200 г) і замісити м’яке і еластичне тісто.

Дати тісту підійти 3 рази, потім викласти в змащені вершковим маслом форми, наповнивши на 2/3 об’єму та залишити на 40 хвилин у теплому місці.

Випікати паски при температурі 170-180 у попередньо розігрітій духовці. Режим верх-низ.
Готові пасочки охолодити та прикрасити за бажанням.

Пропоную кілька варіантів покриття:

1. Глазур на білку

1 білок кімнатної температури на низьких оборотах міксера змішати зі 150-170 г цукрової пудри (залежить від бажаної густоти глазурі).

2. Зефірна глазур

200 г маршмеллоу змішати з 2 ст.л. води і розтопити в мікрохвильовій печі імпульсами по 20 сек. 3-5 разів щоразу перемішуючи. Паски макаємо маківкою.





Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *