Кисломолочний сир — неймовірно поживний кисломолочний продукт, який обожнюють як дорослі, так і дітки. Адже він не тільки смачний, але ще і дуже корисний. Для максимально тривалого збереження цих його якостей варто знати, як правильно зберігати кисломолочний сир, інформує .
Домашній продукт може простояти значно менше, ніж покупний. Так, магазинний сир рекомендується тримати в холодильнику не більше ніж 5 днів, а в морозильній камері не довше 20 діб. Домашній же слід вжити за 36 годин.
Як правильно зберігати кисломолочний сир: рекомендації від експертів
У холодильнику
Покупний і фермерський кисломолочний продукт слід помістити в емальовану або ж скляну ємність для зберігання. Також її необхідно щільно закрити кришкою або харчовою фольгою. Це запобіжить пересиханню кисломолочного продукту.
Вживати кисломолочний сир в чистому вигляді потрібно відразу ж після покупки. На третій день його краще використовувати для приготування сирників, запіканок і начинки для вареників.
Невелика хитрість
Оскільки у жирного сиру термін зберігання найменший, слід пам’ятати, як його можна продовжити. Для цього кладемо на дно ємності з продуктом кубик рафінованого цукру. Такий невеликий трюк незначно продовжить його термін зберігання і поліпшить смак.
У морозильній камері
Сир відмінно переносить заморозку. Тому не варто боятися залишати його на кілька днів при мінусовій температурі. Для цього беремо чистий контейнер і застилаємо дно тонкою натуральною тканиною. Віджимаємо сир від зайвої рідини і поміщаємо його в герметичну ємність. Щільно її закриваємо і відправляємо в морозильну камеру, де кисломолочний продукт зможе зберігатися протягом 20 діб.
Пам’ятайте, що кисломолочний сир не можна розморожувати при кімнатній температурі. Це слід робити в холодильнику. До того ж повторно заморожувати такий продукт не рекомендується.
Якщо ви почали відчувати не дуже приємний запах або побачили зміну консистенції і кольору сиру, значить, він зіпсувався. Це свідчить про те, що продукт не можна вживати. Викиньте його, побачивши слизьку консистенцію, або ж, почувши кислий запах. Не ризикуйте своїм здоров’ям.