Основні правила та поради щодо заморожування яєць, молока та інших молочних продуктів


Чи знаєте ви, що більшість молочних продуктів, а також яєць можна зберігати в морозильній камері? Якщо ні, ось перелік цих продуктів, а також поради щодо їх підготовки та зберігання, інформує .

Як заморозити молоко

Молоко найкраще заморожувати в пластиковому контейнері з кришкою, що загвинчується. При цьому стежте, щоб ємність не була заповнена молоком до межі. Це пов’язано з тим, що при замерзанні рідина розширюється.

Як тільки молоко вам знадобиться, спочатку покладіть його в холодильник і дайте повністю розморозитися перед використанням, інакше воно буде водянистим на смак. Також перед вживанням розморожене молоко потрібно гарненько струсити.

Якщо дотриматися всіх цих правил, включаючи підтримку постійно низької температури в морозилці, то термін зберігання може становити до 4 місяців.

Як заморозити сир

Сир також можна заморозити. Найпростіший спосіб — нарізати його скибочками або натерти і розкласти по пакетах. Майте на увазі, що після заморозки консистенція сиру трохи зміниться, він стане трохи більш зернистим.

Також зверніть увагу, що чим вищий відсоток жирності сиру, тим менше часу він повинен зберігатися в морозильній камері. Середній термін зберігання — один місяць.

Як заморозити масло

Загорніть масло в герметичний пакет і помістіть його в морозильну камеру. При необхідності розділіть на більш дрібні порції, щоб щоразу діставати рівно стільки, скільки вам потрібно.

Вершкове масло зберігати в морозилці можна довго. Солоне може зберігатися від пів року до року, а несолоне починає втрачати свій смак приблизно через місяць.

Як заморозити яйця

Яйця також можна заморожувати, однак не заморожуйте свіжі яйця в шкаралупі. Спочатку їх слід збити, потім акуратно перемішати і розподілити в контейнері. Ви також можете розділити яйця на білки і жовтки і заморозити їх окремо.

Яєчні білки можна зберігати до року, а ось жовтки погано переносить заморозку. Термін заморозки цільних яєць не повинен перевищувати 1-2 місяців.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *