Пюре — дуже смачний гарнір, для приготування якого потрібно добре розім’яти змішану з молоком картоплю, інформує .
Звісно, використання міксера чи блендера значно полегшує завдання.
Однорідна молочно-картопляна маса з’явиться дуже швидко і вийде неймовірно пишною.
І все ж таки професійні кулінари не рекомендують збивати картопляне пюре за допомогою вищезгаданих пристроїв.
Якщо обробити пюре блендером, то маса хоч і вийде дуже м’якою та ніжною, але вона миттєво втратить свій смак.
Тому збивання страви слід здійснювати не в автоматичному режимі, а за допомогою ручних інструментів.
При цьому використовувати вінчик не варто. Краще зупинити вибір на пристосуваннях, які і призначені для обробки картоплі при приготуванні пюре. Це спеціальний прес та дерев’яна товкачка.
Якщо збивати картопляну масу вручну, пюре збереже свій яскравий смак.
Хвилюватися з приводу «неправильної» консистенції не варто: якщо виконувати роботу ретельно і не шкодувати часу, то страва вийде м’якою і без грудочок, незважаючи на відмову від використання міксера або блендера.