Шукаєте рецепт тих самих ідеальних оладок, які не опадають після випікання, залишаються пишними всередині і хрусткими зовні? Тоді читайте усі секрети трохи нижче. Якщо дотримуватись рекомендацій, то вдасться приготувати ідеальні оладки з 1-го разу! Вони будуть зовсім як булочки всередині: повітряні, високі, пористі, будуть добре тримати форму. У складі прості продукти: кисломолочка, борошно та сода!
Інгредієнти:
- 500 мл кисломолочних продуктів (кефір, мацоні, йогурт);
- 1 яйце;
- 2-3 ст. л. цукру;
- 1 неповна ч. л. солі (4 г);
- 2,5 склянки (об’єм 250 мл) борошна (400 г);
- 1 ч. л. соди без гірки;
- олія для смаження.
1-й секрет: кисломолочні продукти
Секрет № 1: кисломолочні продукти мають бути теплими, злегка підігрітими на плиті (близько 38 градусів). Можете опустити палець та перевірити температуру. Відчуваєте легке тепло — знімайте з плити. Не перегрівайте, інакше оладки вийдуть кислими. Якщо ж кисломолочні продукти у вас лише кімнатної температури, то цього недостатньо — інакше, пишні оладки надалі не пропікуться!
2-й секрет: цукор та борошно
У теплий кефір/йогурт додайте яйце, цукор та сіль. Зверніть увагу, що солі досить багато (1 ч. л.), а цукру для оладок — обмаль. Це секрет №2. Така кількість солі необхідна для того, щоб збалансувати смак та компенсувати недостатню насолоду. Якщо ж покласти більше цукру, тісто почне швидко горіти на сковороді. Отже, всипте борошно та соду. Віночком замісити густе тісто. Якщо воно вийде занадто рідким, то розтікатиметься по сковороді і не триматиме форму. Прикрийте та залиште тісто на 20 хвилин, але не більше! За цей час сода «попрацює», і оладки триматимуть форму після смаження, інформує Ukr.Media.
3-й секрет: кондитерський мішок
Перекладіть тісто, що «відпочило», в кондитерський мішок — це секрет № 3. З його допомогою ви зможете сформувати ідеальні високі оладки однакового розміру!
Приготування пишних оладок
Розігрійте трохи олії на сковороді. Вогонь виберіть між низьким та середнім. Видавлюйте необхідну кількість тіста на сковороду. Накрийте кришкою, смажте до рум’яної скоринки.
Переверніть, підсмажте з іншого боку. Перекладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Оладки виходять зовсім не жирними!
Усередині вони пористі, пишні, м’які, як булочки. А зовні у них ідеальна хрумка скоринка! Такі оладки добре зберігаються, не черствіють довгий час, тримають форму, не опадають після приготування.
А їхній смак просто дивовижний! Навіть при мінімальній кількості цукру, оладки ідеальні. Від них не відірватись! Обов’язково приготуйте оладки за цим простим рецептом з корисними секретами.