Цей рецепт із серії правильного харчування підходить і звичайним ласунам, хто полюбляє смачненьке, і тим, хто стежить за фігурою або навіть тим, хто фанатично сидить на дієті.
Інгредієнти:
400 г гарбуза (без шкірки)
200 г домашнього сиру
3 яйця
50-100 г цукру (за смаком)
1 ч. л. розпушувача тіста
1 ч. л. ванільного цукру
100 мл рослинної олії (або розтопленого вершкового масла)
Сіль – за смаком
Кориця, мускат – за бажанням
Куркума (для посилення кольору) – за бажанням.
Родзинки – за бажанням
Насіння для посипання зверху – за бажанням
Як готувати:
Гарбуз чистимо, ріжемо шматочками і відварюємо до м’якості близько 10 хвилин. Відкидаємо гарбуз на друшляк, щоб стекла вода. Складаємо в блендер і збиваємо до однорідної маси.
У миску з гарбузовою масою додаємо всі інші інгредієнти. Усе добре перемішуємо до отримання однорідної маси.
Форму для випікання змащуємо олією та застеляємо пергаментом. Виливаємо масу у форму.
Випікаємо близько 30 хвилин за температури 200 градусів до рум’яної скоринки.
Обов’язково залишаємо пиріг хвилин 15 охолонути перед подачею.
Смачного!