Оксамитовий гарбузовий пиріг без борошна – Затишок


Цей рецепт із серії правильного харчування підходить і звичайним ласунам, хто полюбляє смачненьке, і тим, хто стежить за фігурою або навіть тим, хто фанатично сидить на дієті.

Інгредієнти:

400 г гарбуза (без шкірки)

200 г домашнього сиру

3 яйця

50-100 г цукру (за смаком)

1 ч. л. розпушувача тіста

1 ч. л. ванільного цукру

100 мл рослинної олії (або розтопленого вершкового масла)

Сіль – за смаком

Кориця, мускат – за бажанням

Куркума (для посилення кольору) – за бажанням.

Родзинки – за бажанням

Насіння для посипання зверху – за бажанням
Як готувати:

Гарбуз чистимо, ріжемо шматочками і відварюємо до м’якості близько 10 хвилин. Відкидаємо гарбуз на друшляк, щоб стекла вода. Складаємо в блендер і збиваємо до однорідної маси.

У миску з гарбузовою масою додаємо всі інші інгредієнти. Усе добре перемішуємо до отримання однорідної маси.

Форму для випікання змащуємо олією та застеляємо пергаментом. Виливаємо масу у форму.

Випікаємо близько 30 хвилин за температури 200 градусів до рум’яної скоринки.

Обов’язково залишаємо пиріг хвилин 15 охолонути перед подачею.

Смачного!



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *