Як відомо, кисломолочний сир відноситься до класу швидкопсувних продуктів, інформує .
Якщо залишити його в теплі, він незабаром скисне. У вогкості кисломолочний сир через нетривалий час покривається пліснявою.
Так як же зберігати кисломолочку, щоб вона якомога довше залишалася свіжою?
Відповідь проста — після покупки щільно покладіть сир в посуд зі скла або порцеляни, потім накрийте тару кришкою або загорніть в пергамент, і відправте в холодильник.
Є й інший варіант, до якого не менш часто вдаються досвідчені господині, використовуючи для зберігання цього кисломолочного продукту емальований посуд і пару шматочків цукру.
Якщо ж ви знехтували рекомендаціями і сир все-таки став дуже кислим, скористайтеся цим хитрим трюком.
Змішайте сир з рівною кількістю свіжого молока, після чого залиште його на 1 годину.
Після закінчення зазначеного часу відкиньте сир на друшляк, встелений марлею, і дочекайтеся, поки зайва рідина стече. Залишиться покласти продукт під прес, в результаті чого він стане ніжним і менш кислим.