Огірки, що переросли, ідеально підходять для цього рецепту! З найпростіших інгредієнтів у вас вийде справжня смакота на зиму. Готуйте сміливо збільшену порцію!
Інгредієнти (вже в очищеному вигляді):
- огірки — 1 кг;
- цибуля — 300 гр;
- морква — 300 гр;
- перець солодкий — 300 гр;
- помідори — 300 гр;
- томатна паста — 60 гр. (1 ст. л. з гіркою);
- часник — 2-3 зубчики;
- олія соняшникова рафінована — 70 мл;
- сіль — 20 гр. (1 ст. л. без гірки);
- цукор — 40 гр. (2 ст. л. без гірки);
- перець чорний мелений — 0,5 ч. л.;
- оцет 9% — 15 мл (1 неповна ст. л.)
Приготування:
Очищені від шкірки і великого насіння огірки наріжте дрібними кубиками. Також наріжте цибулю, а моркву натріть на тертці, інформує Ukr.Media.
Огірки трохи присоліть і залиште, щоб вони пустили сік. Потім відкиньте їх на сито на 15-20 хвилин, щоб стекла зайва рідина.
Солодкий перець та томати пропустіть через м’ясорубку. У цю суміш додайте томатну пасту.
Обсмажте цибулю та моркву на олії. Додайте огірки. Томіть на середньому вогні близько 20-25 хвилин.
Потім влийте томатно-перечну заправку, додайте сіль та цукор. Томіть ще 30 хвилин, поки густота вас не влаштовуватиме. За 5 хвилин до готовності додайте часник, спеції, оцет і тушкуйте ще 5 хвилин.
Розлийте по гарячим стерилізованим банкам, закрийте кришками і відправте на зберігання.
Така огіркова ікра розлітається взимку!