Насичений грибний смак, при цьому вершковий, дуже ситний і ароматний! Швидше зберігайте рецепт, інформує .
Інгредієнти:
- половина великої курки (або 1 маленька);
- 0,5-0,7 кг печериць;
- 300 мл жирних вершків;
- 2 великих картоплі;
- 1 середня морква;
- 2 цибулини;
- 3 зубчики часнику;
- 3 скибочки бекону;
- рослинна олія для смаження;
- сіль, зелень за смаком.
Приготування:
Відварити курку протягом 30 хвилин. Паралельно приготувати овочі: моркву натерти, одну цибулину порізати дрібно, другу — крупно. Нарізати гриби на четвертинки, залишити приблизно 3-4 гриба, які нарізати тонкими скибочками. Нарізати кубиками картоплю, подрібнити часник.
На великому вогні з достатньою кількістю рослинної олії обсмажити крупно нарізану цибулю і гриби швидко, тільки щоб задати корочку, але не пересушити. В кінці додати часник.
Гриби помістити в блендер.
Додати вершки і 3 скибочки засмаженого бекону. Перебити блендером. Через пів години відправити картоплю до курки. Поварити ще 7-10 хвилин, потім дістати курку.
Паралельно зробити засмажку з цибулі і моркви. Коли дістанете курку, відправте в бульйон засмажку і тонко порізані гриби.
І вершково-грибну суміш. Дочекайтеся кипіння, покип’ятіть ще 5 хвилин.
В кінці посоліть і, за бажанням, додайте свіжу зелень. Цей суп — просто захоплення! Смачний, ароматний, наваристий, ситний, з насиченим вершково-грибним смаком.