Приготуйте смачний, свіжий, м’який, шалено ароматний домашній хлібець. Вам навіть не доведеться вмикати духовку! Коржики готуються на сковороді. На всю роботу піде близько години, 45 хвилин з яких — вистоювання тіста, інформує .
Інгредієнти:
- 1 склянка теплої води (200 мл);
- 1 ст. л. дріжджів (10 г);
- 4 ч. л. цукру;
- 1/3 склянки олії (60 мл);
- 1 склянка теплого молока (200 мл);
- 1/2 ч. л. солі;
- 5 склянок борошна (600 г) + 30-50 г для замісу тіста;
- 100 г вершкового масла.
Процес приготування:
У мисці з’єднайте теплу воду, дріжджі, цукор і олію. Залишіть під кришкою на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Влийте тепле молоко і додайте сіль, перемішайте. Просійте борошно, замісіть м’яке тісто.
Залиште під кришкою на 40-45 хвилин, поки тісто не збільшиться в 3 рази.
Обімніть тісто, додавши трохи борошна. Розділіть на 12 шматочків.
Кожен шматочок скачайте в кулю. Розділіть 100 г м’якого вершкового масла на 12 частин, покладіть на кожну кулю тіста.
Руками розтягніть тісто в пласт, розподіляючи м’яке масло. Візьміть наступний шматочок, покладіть зверху, проробіть те саме. Потім додайте трій шматок. На 1 хлібець піде 3 шматочки тіста.
Тепер складіть три шари тіста: з боків — до центру, потім верх і низ — до центру.
Сформуйте круглий корж.
Перекладіть на розігріту сковороду. Зменште вогонь до середнього, випікайте коржик протягом 3 хвилин з кожного боку. Додатково проколіть тісто зубочисткою або вилкою в кількох місцях.
Ароматний хліб на сковороді — простіше не буває!