Смачні зелені помідори на зиму, рецептами приготування яких, поділяться в нашій статті господині зі стажем, у свіжому вигляді використовують в їжу рідко, в основному, їх консервують.
Заготовлюючи зелені помідори на зиму, ми забезпечуємо себе масою вітамінів і різних мінералів, які здатні позитивно впливати на організм та імунну систему. Крім того, використовуючи їх у раціоні харчування, значно знижується ризик розвитку злоякісних пухлин і виникнення інфаркту. Склад цього овоча покращує процес вироблення серотоніну, який є регулятором настрою людини. Він також допомагає налагодити роботу нервової системи, інформує Ukr.Media.
Важливо! Для консервування сильно зелені томати не підходять. Краще брати овочі світлі з молочним відливом. Ще краще, якщо вони будуть великого розміру.
Зелені помідори квашені на зиму
Зелені помідори дуже смачно виходять у квашеному вигляді. До того ж, вони готуються легко і просто. Квасять їх в барилах, емальованих або пластмасових відрах. Пропонуємо рецепт квашених томатів, приготовлених в банках на 3 літри.
Продукти:
- Незрілі томати — 4 кг.
- Часник — 2 голівки.
- Перець чорний горошком — 20 штук.
- Сушений кріп, хрін.
- Перець запашний — 16 штук.
- Перець гострий — 2 стручки.
- Гвоздика — 12 суцвіть.
- Листок лавра — 6 штук.
- Сіль і цукор по 4 ст. л.
Приготування:
- Вище перераховані складові скласти в банку.
- Залити все теплою водою, закрити кришкою.
- Ємність залишити в темному і прохолодному місці на 2 місяці, після чого квашені помідори готові до вживання.
Подивіться відео! Зелені помідори квашені на зиму:
Зелені помідори на зиму по-корейськи
Дуже смачний рецепт, який простий у приготуванні.
Інгредієнти:
- Зелені томати — 3 кг.
- Перець солодкий — 6 штук.
- 9% оцет — 150 мл
- Олія соняшникова — 150 мл
- Цукор — 150 р.
- Сіль — 3 ст. л.
- Часник — 2 голівки.
- Зелень будь-яка, червоний перець.
Процес приготування:
- Добре обробити банки, помити овочі.
- Зелень і часник подрібнити, а зелені томати порізати на частини.
- Болгарський перець нашаткувати у вигляді соломки.
- Кількість гострого перцю береться стільки, скільки подобається. Його треба порубати у формі кубиків.
- З’єднуємо всі продукти, перемішуємо і додаємо сіль, цукор і масло.
- Суміш покласти в банки, закрити пластмасовими кришками.
- Через 12-14 годин страва буде готова.
Немає людини, яка б залишилася байдужою до консервованих зелених помідорів в зимовий час, коли прилавки магазинів не так багаті на свіжі овочі. Рецепти, які готуються не складно, зможуть порадувати і вас і ваших близьких.
Зелені консервовані помідори на зиму пальчики оближеш
Блюдо по цьому рецепту робиться досить легко і швидко, а виходить дуже апетитним.
Список продуктів:
- Томати зелені — 3 кг.
- Зелень: кріп, петрушка, листя вишні і смородини — 200 гр.
- Велика цибулина.
- Головка часнику.
Продукти для маринаду:
- Вода — 3 л.
- 9% оцет — 1 стакан.
- Олія соняшникова — 3 ст. л
- Чорний перець — 5 горошин.
- Лаврове листя — 2-3 листки.
- Цукор — 140 г.
- Сіль — 35 г.
Приготування:
- Беремо заздалегідь підготовлені трилітрові банки і починаємо в них закладати вище зазначені компоненти. На дно ємності кидаємо очищений і порізаний часник, вимиту зелень, рослинну олію.
- Потім акуратно укладаємо зелені томати і цибулю. Дуже великі плоди можна розрізати на дві або декілька частин. Цибулю нарізають кільцями, півкільцями або так, як вам подобається.
- Для приготування маринаду за рецептом у воду кладемо цукор, сіль, лавровий лист і духмяний перець. Розчин добре розмішуємо і дамо йому закипіти.
- Потім каструлю з маринадом прибираємо з вогню і вливаємо оцет.
- Вміст банок заливаємо маринадом (тільки гарячим) і накриваємо кришкою. У такому вигляді залишаємо ємність із заготівлею на 20 хвилин, а потім закатуємо.
Подивіться відео! Приготування смачних зелених помідорів:
Подивіться відео! Зелені помідори по — грузинські на зиму: