найсмачніші рецепти закусок та заготовок


Смачні зелені помідори на зиму, рецептами приготування яких, поділяться в нашій статті господині зі стажем, у свіжому вигляді використовують в їжу рідко, в основному, їх консервують.

Заготовлюючи зелені помідори на зиму, ми забезпечуємо себе масою вітамінів і різних мінералів, які здатні позитивно впливати на організм та імунну систему. Крім того, використовуючи їх у раціоні харчування, значно знижується ризик розвитку злоякісних пухлин і виникнення інфаркту. Склад цього овоча покращує процес вироблення серотоніну, який є регулятором настрою людини. Він також допомагає налагодити роботу нервової системи, інформує Ukr.Media.

Важливо! Для консервування сильно зелені томати не підходять. Краще брати овочі світлі з молочним відливом. Ще краще, якщо вони будуть великого розміру.

Зелені помідори квашені на зиму

Зелені помідори: найсмачніші рецепти закусок та заготовок. Пропонуємо перевірені прості рецепти, в основі яких містяться зелені помідори.

Зелені помідори дуже смачно виходять у квашеному вигляді. До того ж, вони готуються легко і просто. Квасять їх в барилах, емальованих або пластмасових відрах. Пропонуємо рецепт квашених томатів, приготовлених в банках на 3 літри.

Продукти:

  • Незрілі томати — 4 кг.
  • Часник — 2 голівки.
  • Перець чорний горошком — 20 штук.
  • Сушений кріп, хрін.
  • Перець запашний — 16 штук.
  • Перець гострий — 2 стручки.
  • Гвоздика — 12 суцвіть.
  • Листок лавра — 6 штук.
  • Сіль і цукор по 4 ст. л.

Приготування:

  1. Вище перераховані складові скласти в банку.
  2. Залити все теплою водою, закрити кришкою.
  3. Ємність залишити в темному і прохолодному місці на 2 місяці, після чого квашені помідори готові до вживання.

Подивіться відео! Зелені помідори квашені на зиму:

Зелені помідори на зиму по-корейськи

Зелені помідори: найсмачніші рецепти закусок та заготовок. Пропонуємо перевірені прості рецепти, в основі яких містяться зелені помідори.

Дуже смачний рецепт, який простий у приготуванні.

Інгредієнти:

  • Зелені томати — 3 кг.
  • Перець солодкий — 6 штук.
  • 9% оцет — 150 мл
  • Олія соняшникова — 150 мл
  • Цукор — 150 р.
  • Сіль — 3 ст. л.
  • Часник — 2 голівки.
  • Зелень будь-яка, червоний перець.

Процес приготування:

  1. Добре обробити банки, помити овочі.
  2. Зелень і часник подрібнити, а зелені томати порізати на частини.
  3. Болгарський перець нашаткувати у вигляді соломки.
  4. Кількість гострого перцю береться стільки, скільки подобається. Його треба порубати у формі кубиків.
  5. З’єднуємо всі продукти, перемішуємо і додаємо сіль, цукор і масло.
  6. Суміш покласти в банки, закрити пластмасовими кришками.
  7. Через 12-14 годин страва буде готова.

Немає людини, яка б залишилася байдужою до консервованих зелених помідорів в зимовий час, коли прилавки магазинів не так багаті на свіжі овочі. Рецепти, які готуються не складно, зможуть порадувати і вас і ваших близьких.

Зелені консервовані помідори на зиму пальчики оближеш

Зелені помідори: найсмачніші рецепти закусок та заготовок. Пропонуємо перевірені прості рецепти, в основі яких містяться зелені помідори.

Блюдо по цьому рецепту робиться досить легко і швидко, а виходить дуже апетитним.

Список продуктів:

  • Томати зелені — 3 кг.
  • Зелень: кріп, петрушка, листя вишні і смородини — 200 гр.
  • Велика цибулина.
  • Головка часнику.

Продукти для маринаду:

  • Вода — 3 л.
  • 9% оцет — 1 стакан.
  • Олія соняшникова — 3 ст. л
  • Чорний перець — 5 горошин.
  • Лаврове листя — 2-3 листки.
  • Цукор — 140 г.
  • Сіль — 35 г.

Приготування:

  1. Беремо заздалегідь підготовлені трилітрові банки і починаємо в них закладати вище зазначені компоненти. На дно ємності кидаємо очищений і порізаний часник, вимиту зелень, рослинну олію.
  2. Потім акуратно укладаємо зелені томати і цибулю. Дуже великі плоди можна розрізати на дві або декілька частин. Цибулю нарізають кільцями, півкільцями або так, як вам подобається.
  3. Для приготування маринаду за рецептом у воду кладемо цукор, сіль, лавровий лист і духмяний перець. Розчин добре розмішуємо і дамо йому закипіти.
  4. Потім каструлю з маринадом прибираємо з вогню і вливаємо оцет.
  5. Вміст банок заливаємо маринадом (тільки гарячим) і накриваємо кришкою. У такому вигляді залишаємо ємність із заготівлею на 20 хвилин, а потім закатуємо.

Подивіться відео! Приготування смачних зелених помідорів:

Подивіться відео! Зелені помідори по — грузинські на зиму:



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *