Найніжніший гарбузовий суп — рецепт-знахідка цієї осені


Осінь неможливо уявити без страв із гарбуза: це може бути випічка, і, звичайно, супи. На особливу увагу заслуговує ароматний гарбузовий суп, який наситить і зігріє навіть у найхолодніший осінній день. Суп виходить дуже ніжний та оксамитовий, він має приємний аромат та відмінний смак. Цей суп сподобається навіть тим, хто раніше був байдужим до гарбуза, інформує .

Необхідні інгредієнти:

  • гарбуз — 400 г;
  • цибуля — 1 шт;
  • морква — 1 шт;
  • рослинна олія — 2 ст.л;
  • корінь петрушки (або селери) — 1 шт;
  • картопля — 1 шт;
  • вершки — 200 мл;
  • сіль, чорний мелений перець — за смаком;
  • зелень петрушки;
  • вершкове масло — 5 г.

Сухарики:

  • хліб — 200 г;
  • сухий мелений часник — 2 ч.л;
  • рослинна олія — 1-2 ст.л;
  • трави прованські — 1 ч. л.

Приготування:

Очищений від насіння і шкірки гарбуз наріжте великими кубиками. Моркву та корінь петрушки або селери натріть на великій тертці, цибулю наріжте кубиками.

Кілька хвилин обсмажуйте цибулю та моркву в каструлі на розпеченій олії. Потім помістіть у каструлю корінь петрушки або селери та гарбуз. Налийте в каструлю гарячу воду так, щоб вона трохи покривала овочі.

Після того як все закипить, додайте сіль та спеції за смаком і нарізану картоплю і варіть до готовності овочів.

Коли гарбуз та картопля стануть м’якими, додайте в каструлю вершки. Зробити суп ще більш вершковим та ароматним допоможе додавання вершкового масла. Останнім кроком перебийте всі інгредієнти за допомогою занурювального блендера.

Приготування грінок:

Для того, щоб зробити ароматні грінки для супу, наріжте хліб на невеликі кубики. Перекладіть хліб у пакет і додайте до нього сухий часник, прованські трави та невелику кількість олії. Добре струсіть вміст пакета, щоб приправи та олія рівномірно розподілилися по хлібу.

Викладіть хліб на лист, застелений пергаментним папером, і відправте в духову шафу, розігріту до 190 градусів.

Перед подачею посипте суп подрібненою зеленню петрушки та сухариками, які зроблять смак страви ще більш насиченим та цікавим.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *