Скільки людей, стільки й думок — мабуть, саме ця приказка ідеально підійшла б для того, щоб описати процес приготування плову, інформує .
Хтось радить використовувати побільше цибулі, тоді як інші господині наполягають на тому, що через надлишок цього овоча продукти будуть не смажитися, а тушкуватися.
Деякі кулінари радять використовувати лише холодну воду, тоді як інші вдаються до окропу, і всі вони переслідують одну мету — щоб плов не перетворився в кашу.
Домогтися розсипчастості рису мріють і кухарі, які радять використовувати при приготуванні страви друшляк.
За їхніми словами, щоб рисинки не склеювалися, воду в казан з пловом слід наливати, скориставшись цим предметом кухонного начиння.
Так струмінь води не пошкодить шар рису і не розмиє його, але разом з тим зможе досягти дна ємності і підняти олію, яка буде обволікати і просочувати рис у міру википання води.
Втім, якщо раптом друшляка не виявилося під рукою, на виручку прийде звичайна шумівка.
Так приготована вами страва точно не буде нагадувати малозрозумілу рисову кашу з м’ясом, а вийде саме такою, яким плов готують на його батьківщині в Узбекистані.