Навіщо досвідчені кулінари протикають яєчню виделкою під час смаження


Більшість людей беруть вилку в руки тільки після завершення приготування яєчні, інформує .

А ось досвідчені кулінари використовують столовий прилад не тільки при вживанні, але і під час приготування популярної ранкової страви.

Якщо звернути увагу на дії професіоналів під час обсмажування страви, то можна помітити, як кухар тикає в яєчню виделкою або ножем.

Дана дія дозволяє приготувати ідеальну яєчню.

У чому полягає суть лайфхаку

Ні для кого не секрет, що добре приготовленою вважається яєчня з просмаженим білком і рідким жовтком.

Чого тільки кулінари-аматори не роблять для досягнення такого результату! Одні регулюють силу вогню, інші накривають сковороду кришкою.

Але обидва підходи мають недоліки. Зменшення вогню збільшує тривалість приготування страви (що небажано вранці перед виходом на роботу).

Використання кришки призводить до утворення білої плівки на жовтку. Багатьом гурманам це не подобається: вони вважають, що така страва не виглядає апетитною.

А ось якщо почати акуратно тикати в білок виделкою, то біла частина яйця почне розтікатися. В результаті забезпечується швидке і рівномірне прожарювання страви зі збереженням рідкого жовтка яскравого кольору.

Як правильно використовувати вилку

Почати процедуру треба відразу після того, як білок почне схоплюватися. “Тикати” треба в ту ділянку білої частини яйця, яка розташовується близько до жовтка.

Будьте обережні: не зачепіть зубцями столового приладу жовту частину яєчні. Якщо, звичайно, не хочете, щоб жовток теж розтікся і присмажився.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *