Борошно багато століть є одним із головних інгредієнтів різних страв. Є кілька правил, які допоможуть вибрати хороший продукт, інформує .
Фахівці зазначили: серед людей поширена думка, що найкраще борошно має виключно білий колір і належить до вищого ґатунку. Але важливіше те, для яких цілей воно використовується.
Борошно вищого ґатунку з пшениці використовують для випікання хлібобулочних виробів без начинки або кондитерських виробів, бо воно проходить очищення від зернових оболонок. Таке тісто швидко готується, але не містить калію, магнію і вітамінів групи В.
Борошно першого ґатунку чудово підходить для нездобної випічки, оскільки робить вироби багатшими на фосфор, кальцій і уповільнює процес застигання.
Борошно другого ґатунку мелеться разом із зерновою оболонкою, що дає змогу зберегти вітаміни та мінерали із зерен. Тісто з такого борошна може бути менш повітряним і повільніше зійде. Такий продукт часто використовується для випікання млинців, вафель, для вареників і пельменів.
Якість борошна вищого ґатунку визначається виключно білим кольором із невеликим кремовим відтінком. Поганий продукт можна визначити за зміною кольору при вологості.
Під час вибору борошна варто звертати увагу на запах упаковки, який не повинен бути затхлим, оскільки це може вказувати на тривале зберігання. Якісне борошно має прилипати до руки, легко стискатися і видавати “хрусткий” звук. Рекомендується брати борошно в паперових упаковках — для кращої циркуляції повітря і збереження властивостей продукту.