на які модні продукти ми даремно викидаємо гроші


Здорове харчування в тренді, і щоразу, вирушаючи в магазин, ми намагаємося вибрати найкорисніші продукти. Чарівні слова “вітаміни”, “антиоксиданти” і “мінімум калорій” схиляють нас купити найкраще, але не завжди варто переплачувати за їжу зі “здоровою” репутацією, інформує .

М’ясо індички не допоможе знизити холестерин

М’ясо індички вважається чудовим дієтичним продуктом, але дослідження показують: і ті, хто обирає птицю, і ті, хто харчується червоним м’ясом, мають один рівень холестерину. А шинку або сосиски з індичатини дієтологи й зовсім не рекомендують через високий вміст натрію.

Тож індичку цілком можна замінити дешевшою куркою.

Найкорисніші частини ананаса ми все одно викидаємо

Ананас — буквально легенда дієтології. Славу він заслужив завдяки вмісту бромелаїну. Щоправда, найвища концентрація цієї речовини зосереджена в стеблах і стрижні плода. У разі консервування вся користь ананаса і зовсім пропадає: він не переносить термічну обробку.

Так що замінюйте ананас на ківі, в якому міститься подібна до бромелаїну речовина актинідин, яка теж допомагає худнути.

Користь шпинату переоцінена в 10 разів!

Міф про шпинат як рекордсмена за вмістом заліза тримався не один десяток років. Нещодавно з’ясувалося: дані були завищені в 10 разів. Є припущення, що в описі продукту просто не туди поставили кому, унаслідок чого всі перебували в упевненості, що в шпинаті 35, а не 3,5 мг заліза на 100 г зелені. До того ж у рослині міститься щавлева кислота, яка перешкоджає засвоєнню цього самого заліза.

Тож купуйте звичайну капусту: за вмістом вітамінів вона дуже близька до шпинату.

Авокадо — не єдине джерело калію та жирних кислот

Авокадо міцно закріпило за собою репутацію суперпродукту через високий вміст калію, який необхідний для правильної роботи серцево-судинної системи. Але калієм багатий не тільки авокадо!

Тож сміливо замінюйте “екзота” на звичайні буряк і квасолю — в них теж високий рівень мікроелемента калію. Що стосується жирних кислот, яких багато в авокадо, то їх можна отримати з рослинної олії, горіхів або насіння.

Тунець і зовсім називають “морським смітником”

Так, він містить корисні жирні кислоти й фосфор — але як і будь-яка риба. Ось тільки крім цих потрібних речовин у ньому часто знаходять шкідливу ртуть — це результат забруднення водного середовища, до якого тунець особливо сприйнятливий.

Так що можна не переплачувати й купити звичайну скумбрію. Корисного фосфору в ній теж вистачає, а ось ртуть вона вбирає не так активно.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *