Будь-які коренеплоди чекає одна і та ж доля: за час зберігання вони почнуть підсихати, в’янути і в підсумку стануть в’ялими, млявими, інформує .
Деякі овочі при цьому примудряються пустити паростки, що тільки погіршує ситуацію. Толку від таких плодів на кухні мало — так вважає більшість молодих господинь.
Насправді слід виходити з зовнішнього вигляду готової страви, тобто з того, що зібралися приготувати.
Виявивши в’ялий буряк в ящику власної комори, не відкладайте його приготування на потім — кращим він вже точно не стане.
Тому, зібравшись приготувати салат з вареним буряком, сміливо беріть мляві овочі і користуйтеся наступними лайфхаками.
Варимо в’ялий буряк
По-перше, потрібно знати, що млявий буряк мало чим відрізняється на смак від свіжого після термічної обробки, якщо він не зморщився вдвічі від колишнього розміру.
По-друге, повернути його в стан, близький до початкового, можна за дві секунди.
Як діяти
Потрібно помістити коренеплід, що підсох, в крижану воду, щоб буряк був повністю вкритий водою, а потім потрібно додати сюди ж одну столову ложку картопляного крохмалю.
Залиште овоч ненадовго. Випробували цей лайфхак господині в один голос твердять, що коренеплід буде вбирати вологу мало не на очах.
Щоб після варіння буряк не виявився водянистим на смак, додайте в каструлю з водою (в якій буде варитися овоч) одну столову ложку цукру. Це і колір збереже і смак поліпшить.