Простий і ароматний морквяний пиріг нікого не залишить байдужим, інформує .
Якщо ви шукаєте доступну і ненудну випічку, то обов’язково повинні спробувати цей рецепт морквяного пирога з глазур’ю. Красивий відтінок випічки, повітряний м’якуш і ніжна глазур навіть звучить апетитно.
Нехай вас не лякає кількість інгредієнтів, в процесі приготування ви зрозумієте, що їх зовсім не багато. На стадії випікання пиріг вас підкорить, тому що неймовірний аромат не зрівняється ні з чим.
Інгредієнти:
- 400 г моркви середнього розміру
- 250 г борошна
- 2 чайної ложки розпушувача
- 1 чайна ложка соди
- 1 чайна ложка солі
- 250 г розм’якшеного вершкового масла
- 200 г цукру
- 60 г розтопленого вершкового масла
- 4 яйця
- 200 г вершкового сиру
- 60 г цукрової пудри
- 3 чайні ложки ванільного екстракту
- 1 чайна ложка лимонного соку
- 1 чайна ложка меленої кориці
- 1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха
- холодного вершкового масла для змащування форми
Керівництво
Простий і ароматний морквяний пиріг нікого не залишить байдужим.
Якщо ви шукаєте доступну і ненудну випічку, то обов’язково повинні спробувати цей рецепт морквяного пирога з глазур’ю. Красивий відтінок випічки, повітряний м’якуш і ніжна глазур навіть звучить апетитно.
Нехай вас не лякає кількість інгредієнтів, в процесі приготування ви зрозумієте, що їх зовсім не багато. На стадії випікання пиріг вас підкорить, тому що неймовірний аромат не зрівняється ні з чим.
Приготування:
Увімкніть духовку нагріватися до 180 °C. Очистіть і дрібно натріть моркву. Збийте міксером м’яке вершкове масло і цукор. Додайте дві третини зазначеної кількості екстракту ванілі. Тепер додайте яйця по одному і збийте до утворення однорідної маси.
У великій мисці змішайте борошно, розпушувач, харчову соду, корицю, мускатний горіх мелений і сіль. Додайте в суміш терту моркву.
Змастіть форму для випікання вершковим маслом. Перекладіть тісто в форму і розрівняйте верх. Запікайте в розігрітій до 180 °C духовці протягом 40-50 хвилин. Дістаньте пиріг з духовки і залиште на 5 хвилин, потім переверніть і остудіть на блюді приблизно 60 хвилин.
Змішайте вершковий сир, розтоплене вершкове масло, лимонний сік і екстракт ванілі, який залишився. Потім потроху додавайте цукрову пудру (60 г). Покрийте остиглий пиріг глазур’ю.