Кожна людина опинялася в ситуації, коли очищеної картоплі залишається забагато, інформує .
А що з нею зробити? Викидати — точно не найкраща ідея.
Тому варто розібрати кілька методів зберігання очищеної картоплі, які стануть справжнім відкриттям для більшості.
Зберігання в холодильнику
Одним із найпоширеніших способів зберігання очищеної картоплі є використання холодильника.
Після ретельного очищення та висушування картоплі її слід упакувати в паперовий рушник або поліетиленовий пакет.
Зберігання в холодильнику за температури від 2°C до 4°C допоможе зберегти картоплю свіжою і безпечною для вживання.
Звісно, важливо пам’ятати про те, що її смак і структура почне поступово змінюватися. Тому варто дотримуватися простої поради: її слід якнайшвидше вжити в їжу.
Заморожування
Ще одним ефективним способом довгострокового зберігання очищеної картоплі є її заморожування.
Після очищення та нарізки картоплю слід обробити окропом, потім охолодити й обсушити.
Потім нарізану картоплю можна упакувати і заморозити. Таким чином, картоплю можна зберігати в морозильній камері до 10-12 місяців, при цьому вона збереже свій смак і поживні якості. Після розморожування її можна буде використовувати за прямим призначенням.
Зробити консервацію
Очищену картоплю можна також консервувати, приготувавши з неї пюре або консервуючи в розсолі.
Після приготування картоплю слід упакувати в стерилізовані банки або контейнери та закатати. Цей метод дає змогу зберегти картоплю на довгий термін без втрати її якостей і смаку.
Якщо розглядати консервацію, то такий метод вважається одним із найскладніших. Однак, якщо картоплі залишилося забагато, консервація може стати порятунком.