Маринована капуста з буряком швидкого приготування виручить вас у випадках, коли в меню не вистачає родзинки, тієї кисло-солодкої страви, якою і є ця колоритна закуска, інформує .
Як правило, для маринування підійдуть будь-які капустяні сорти – від найбільш ранніх до зимових. Ніяких обмежень немає і в нарізці салату. Якщо ви хочете швидко замаринувати овоч, то нарізка соломкою саме те, що потрібно!
Інгрідієнти:
- Капуста білокачанна – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля червона (можна і звичайну) – 2 шт.
- Буряк свіжий (для кольору,невеликий) – 1 шт.
- Цукор – 5 ст. л.
- Оцет яблучний – 7 ст. л.
- Масло рослинне – 10 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Приготування:
- Січемо капусту, мнемо її руками, перетераємо з сіллю.
- Моркву і буряк тремо на крупній тертці, перемішуємо з капустою.
- Посипаємо цукром, якщо забагато солі, то ще додаємо трохи цукру. Капуста не повинна бути солоною.
- Заправляємо оцтом і олією.
- Залишити на 2 години при кімнатній температурі. Зберігати в холоді.