У спеку не дуже хочеться возитися з духовкою і взагалі витрачати багато часу на приготування їжі. Тому пропонуємо вам легкий та швидкий рецепт торта, який за смаком буде не гірше спеченого:
Інгредієнти (на торт діаметром 16-18см):
Для коржа:
- – 300-350 гр шоколадного печива;
- – 200-250 гр натурального йогурту або не дуже жирної сметани якщо хочете корж бісквітної консистенції і + 100гр додатково, якщо хочете корж мусової консистенції;
- – 2-3 ст. л. (можна більше, можна взагалі не додавати) згущеного молока, цукрової пудри, сиропу, можна взяти темний розтоплений шоколад або стиглий банан;
Для крему:
- – 300 гр вершкового сиру
- – 40 гр кокосової стружки
- – 2-3 ст. л. згущеного молока, цукрової пудри або білого розтопленого шоколаду на вибір (можна додати більше або менше, орієнтуйтеся на свій смак)
- – 1-2 ст. л. лимонного соку — за бажанням
Для глазурі:
- – 90 гр (1 стандартна плитка) темного або молочного шоколаду
- – 100 мл не дуже жирних вершків (10-20%)
Приготування:
Перемелюємо блендером або качалкою печиво в крихту. Додаємо натуральний йогурт. Точна кількість йогурту залежить і від сухості печива, і від бажаної консистенції коржа — щоб був трохи сухіше або більш вологий і м’який, інформує Ukr.Media.
Можна все перемішати і залишити так, або якщо хочеться солодше — додайте згущене молоко або будь-яку іншу заміну, зазначену в списку інгредієнтів на свій смак.
Все перемішали і основа для коржа готова.
Для крему змішуємо вершковий сир, кокосову стружку і будь-який підсолоджувач з тих, що вказані в інгредієнтах. Кількість підсолоджувача так само беріть на свій смак. За бажанням можна додати трохи лимонного соку для легкої кислинки і більш цікавого смаку крему.
Для глазурі на водяній бані (або мікрохвильовці) топимо плитку шоколаду і вершки. Все перемішуємо, поки маса не стане однорідною.
Збираємо торт в розсувному кільці. Діаметр 18см. Додатково викладаємо зсередини по периметру кільця ацетатну плівку, щоб потім зручніше було прибирати кільце з готового торта.
На низ викладаємо шар з печива.
Потім шар крему.
Зверху поливаємо все глазур’ю.
Відправляємо в холодильник хоча б на пару годин, щоб глазур застигла, крем стабілізувався, а корж просочився. Але краще прибрати на всю ніч.
Смачного!