Полюбляєте зустрічати Великдень із пухнастими та смачними пасками, але не любите місити тісто? Тоді цей рецепт великодніх пасок саме для вас!

Це лінива великодня паска, приготування якої забере мінімум вашого часу, оскільки не доведеться вимішувати тісто, звісно, все ж тісту буде потрібен час на вистоювання.
Тісто для такої паски замішуємо швидко і просто. Паска виходить дуже смачною, ароматною завдяки поєднанню цедри лимона і ваніліну, а сам м’якуш виходить не сухий, а вологий.
Готується вона не складно, з нею впорається як досвідчена, так і господиня-початківець. Зазвичай, паски печуть у четвер, але якщо господиня зайнята, або не встигла, то випікають у суботу.
Інгредієнти:
- сухі дріжджі – 16 гр.;
- жовтки – 10 шт;
- молоко – 500 мл;
- вершкове масло – 300 гр;
- цукор – 250 гр;
- ванілін – 2-3 пакетики;
- родзинки – 300 гр.;
- цедра 1 лимона;
- борошно – 1 кг.
Приготування паски:
Для опари всипати сухі дріжджі в миску, влити 350 мл теплого молока і все добре перемішати.
Потім всипати 1 склянку просіяного борошна і ще раз перемішати.
Накрити миску рушником або затягнути харчовою плівкою і залишити на 30-40 хвилин у теплому місці, щоб опара піднялася.
Тим часом жовтки злегка збити звичайним вінчиком і потім поступово всипаючи цукор, продовжувати збивати жовтки.
Додати до жовтків розм’якшене вершкове масло і збити до однорідності. Тут краще скористатися міксером.
Додати в опару жовтково-масляну суміш. Акуратно перемішати і залишити до збільшення об’єму в 2 рази, приблизно на 1 годину.
Коли тісто підніметься, ніжно обім’яти його, перемішавши ложкою, і залишити підніматися ще раз. Це займе ще 30-40 хвилин.
Додати решту просіяного борошна, влити молоко, що залишилося, додати ванілін і терту цедру лимона.
Вимішати ложкою дуже м’яке тісто. Залишити підходити на 1 годину в теплому місці.
Родзинки ретельно промити, обсушити і пересипати борошном, щоб не осідали на дно.
Вмішати родзинки в тісто і дати тісту “підійти” ще 20-30 хвилин.
Наповнити форми тістом, трохи більше, ніж на 1/3. Дати підійти тісту до країв форми.
Розігріти духовку до 190 градусів. Випікати паски 35-40 хвилин.
Готовність паски можна перевірити дерев’яною паличкою, яка на виході має залишатися сухою.