Дієтологи розповіли, що для здоров’я пельмені краще їсти з дієтичним м’ясом та нежирною начинкою та поливати йогуртом, інформує .
Лікарі підкреслили, що харчова цінність пельменів, мант, вареників і подібних страв, що складаються з тіста і начинки, залежить від вхідних інгредієнтів. Зрозуміло, калорійність відрізняється, якщо в страву додані жирне м’ясо або багато цукру і масло, або дієтичне м’ясо або нежирна начинка. Тому корисніше для організму вибирати пельмені і подібні страви з кроликом, індичкою, куркою, рибою; вареники — з нежирним сиром, ягодами, бажано без цукру, або з овочами.
Замість солоних, солодких або гострих соусів можна поливати ці страви нежирною сметаною або натуральним йогуртом. Також фахівці зазначили, що калорійність відрізняється, якщо подібні страви обсмажувати, а не готувати на пару або відварювати.
Для начинок краще вибрати сорти дієтичного м’яса і птиці — кролика, індичку, курку, рибу, для вареників підійде сир зниженої жирності, начинка з різних ягід, бажано без додавання цукру, або овочів.