Курка чи індичка: яке м’ясо корисніше їсти


Курка та індичка є в меню практично кожного м’ясоїда. Цим продуктам віддають перевагу ті, хто стежить за своєю вагою, полюбляє різноманітність у раціоні, а також швидку і просту їжу. Існує безліч ПП-рецептів, святкових і повсякденних страв із куркою або індичкою. Розповімо, чим відрізняється м’ясо індички та курки, інформує .

Курка чи індичка: що корисніше?

Зовні м’ясо індички відрізняється від м’яса курки розміром і кольором. Та й смак у них різний: в індичатини — більш насичений, а курятина ніжніша і м’якша. Але для раціону важливіші інші характеристики продуктів.

Що калорійніше: курка чи індичка?

Якщо порівнювати калорійність м’яса птиці зі шкірою, то курка поступається індичці за дієтичністю. У 100 г курячого м’яса міститься 211 ккал, а в 100 г індички — 144. Зате калорійність філе без шкіри в обох продуктів приблизно однакова: 113 і 115 ккал відповідно.

Вміст жиру

Індичка краще вписується в дієтичне харчування. В її грудці міститься всього 0,7 г жиру. У той час як у курячій грудці — 2,6 г. Але йдеться саме про грудку: стегно, ніжка та крильце зі шкірою містять у 8-10 разів більше жиру.

Вміст білка

М’ясо курки та індички не змагаються одне з одним за рівнем білка. Перше містить 21 г білка на 100 г, друге — 24 г. І знову чемпіоном за вмістом білка є грудка. Стегно, ніжка і крильце менш поживні.

Вміст селену

Важливий мікроелемент для імунітету і правильного функціонування ендокринної системи переважає в курці: у 100 г продукту — 58% добової норми селену. У 100 г індички — не більше 44%.

Вміст триптофану

“Гормон радості” є як у курці, так і в індичці. У першій міститься 0,27 г триптофану на 100 г, у другій — 0,28 г.

Вміст холестерину

І знову практично “нічия”. У 100 г курки — 64 мг холестерину, в індичці — 62 мг.

Властивості м’яса багато в чому визначає спосіб приготування. Страва буде кориснішою, якщо використовувати менше олії та соусів і відмовитися від смаження на користь запікання або тушкування. Особливо це стосується дитячого харчування. До речі, для прикорму малюків частіше використовують м’ясо індички, оскільки воно не викликає алергії.

Не можна однозначно сказати, що корисніше: курка чи індичка. Головне, щоб м’ясо було якісним і свіжим і в ньому не було гормонів та антибіотиків. Оскільки перевірити це без спеціального обладнання неможливо, слід купувати продукти у великих магазинах, яким ви довіряєте.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *