Рукола володіє великою кількістю корисних мікроелементів і корисних речовин, завдяки яким її часто додають в салати і їдять разом зі звичайними стравами. Досвідчені господині поділилися досвідом і рецептами салатів з додаванням руколи, які корисні для здоров’я, інформує .
Корисні властивості руколи: з чим можна їсти
В різних країнах світу рукола має свою назву, однак використовується практично всіма народами світу в готуванні та приготуванні лікувальних відварів.
Рукола широко відома своїми властивостями, які допомагають схуднути, завдяки чому рослина включена в більшість дієт для зниження ваги.
Мікроелементи, що знаходяться в руколі, допомагають організму прискорити обмінні процеси та метаболізм, внаслідок чого починається процес активного спалювання жирів.
Дієтологи рекомендують мати в раціоні руколу тому, що вона є багатим джерелом йоду і вітаміну С, який рідко зустрічається у таких кількостях в інших продуктах.
За рахунок прискорення всіх процесів, рукола також сприяє виведенню токсинів, підвищенню гемоглобіну і виведенню зайвого холестерину.
Деякі фахівці вважають, що рукола володіє протидійними властивостями розвитку ракових захворювань, а також сприяє розвитку здорового плоду на ранніх термінах вагітності.
Рослину також відносять до класу лікувальних компонентів, які використовуються при респіраторних захворюваннях. Крім того, вона володіє дезінфекційними властивостями.
Зелень також багата аскорбіновою кислотою, що важливо і корисно для організму. Оскільки аскорбінова кислота швидко виводиться з організму, необхідно постійно поповнювати її з допомогою їжі.
Рецепт салату з руколою, який можна їсти щодня
Фахівці рекомендують включити руколу в щоденний раціон харчування. Краще доповнення для зелені в чистому вигляді є м’ясо, бо мікроелементи краще засвоюються при суміщенні з білковою і жирною їжею.
Існує також багато різних рецептів салатів, які включають руколу і як основний компонент, і як додатковий для кращого засвоєння їжі і прискорення метаболізму.
Для багатого вітамінами та мікроелементами салату знадобляться наступні інгредієнти:
- 250 грамів руколи: за бажанням можна взяти більше зелені;
- листя салату;
- петрушка;
- помідори чері;
- шпинат;
- 100 грамів вершкового масла або кисломолочного сиру;
- кінза;
- рослинна олія за смаком;
- часник за смаком.
Спочатку необхідно ретельно вимити та просушити зелень: вибирати можна інгредієнти за смаком і в такій кількості, яка буде комфортною. Кінза і рукола володіють специфічним присмаком, про який слід пам’ятати під час готування.
Поки зелень просихає, рекомендується зайнятися підготовкою наступних інгредієнтів. Помідори нарізати половинками, якщо вони досить великі, розрізати на третини.
Далі додати сир, нарізаний кубиками, або подрібнений за допомогою виделки. Всі інгредієнти необхідно з’єднати між собою і ретельно перемішати, потім додати олію.
Часник перед додаванням необхідно нарізати на невеликі шматочки та обсмажити в олії на середньому вогні до утворення золотистої скоринки. Потім додати до всіх інгредієнтів.
Додати спеції за смаком: якщо є бажання також можна додати соєвий соус для посилення смаку. Подавати салат можна як гарнір або самостійну страву.