Корисні і шкідливі властивості гороху


Горох — це дуже корисний овоч, який люблять дорослі і діти. Цей недорогий і поживний продукт можна додавати в супи, салати, каші і навіть пироги. Але мало кому відомо, що горох має і шкідливі властивості, інформує .

Користь гороху

1. Горох містить багато вітамінів і мінеральних речовин: B, B2, PP, A і С. Також до складу овоча входить велика кількість лимонної кислоти, залізо, ізолейцин, фтор, метіонін, калій, лейцин, триптофан, лізин і треонін.

Корисні і шкідливі властивості гороху. Виявляється, зелений горошок може бути шкідливий.

2. У зеленому овочі є піридоксин і селен. Перший забезпечує розщеплення і синтез незамінних амінокислот. Селен допомагає захищати організм від важких радіоактивних металів.

3. Амінокислоти, які входять в склад горошку, дуже схожі за своїми властивостями з білками тварин. Тому його можна вживати замість м’яса.

4. Флавоноїди є природними антиоксидантами, які сприяють уповільненню окислення в тканинах людського організму, що нейтралізує утворення злоякісних пухлин.

5. Тіамін уповільнює процеси старіння, захищає клітини від впливу сигарет і алкоголю, стимулює роботу мозку і забезпечує організм енергією.

6. Горошок допомагає позбавитися від зайвої ваги, і застосовується для профілактики появи глистів.

7. Якщо часто включати зелений горошок в раціон, то можна запобігти серцевим хворобам, зміцнивши серцево-судинну систему.

8. Горох відмінно підходить для косметичних процедур, бо покращує колір обличчя і запобігає утворенню вугрів і набряклості.

Шкода гороху

1. Не варто часто вживати горох у сирому вигляді. Це може погіршити функціонування травної системи, вразити слизову оболонку кишечника і шлунка.

2. Горох потрібно вживати в невеликих кількостях, бо він провокує утворення газів.

3. Овоч не рекомендують часто вживати літнім людям, годуючим матерям і хворим на подагру. Боби гороху містять в собі велику кількість пуринів, які збільшують в організмі рівень сечової кислоти і викликають скупчення в суглобах, сухожиллях, нирках та інших органах солей даної кислоти.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *