Складно сперечатися з тим, що смажене з цибулею м’ясо виходить смачнішим і соковитішим. Проте іноді смак страви може зіпсуватися, якщо не знати, на якому етапі додавати цибулю, інформує .
Найгрубішою помилкою вважається одночасне обсмажування цибулі та м’яса, хоча на перший погляд здається, що так продукти просочаться ароматами з самого початку. Оскільки цибулі потрібно менше часу, її потрібно смажити менше. В іншому разі овоч просто почне горіти і псувати смак м’яса.
Деякі кулінари радять спочатку обсмажувати цибулю, після чого прибирати її зі сковороди і на олії, що залишилася готувати м’ясо. Інші кухарі викладають м’ясо на цибульну подушку, попередньо обсмажену в олії. Але в цьому випадку краще додати трохи води або бульйону, щоб цибуля не починала горіти.
Проте досвідчені кулінари спочатку обсмажують на олії м’ясо до золотистої скоринки і лише після цього додають цибулю.
Крім цього, для приготування ідеальних м’ясних страв кухарі дають ще кілька порад:
- м’ясо краще нарізати на шматочки поперек волокон;
- смажити на сковороді з товстим дном;
- солити м’ясо наприкінці приготування.