Гречка — найпоширеніша крупа, яку використовують як гарнір. Також з гречки можна приготувати велику кількість страв. При цьому коштує вона не дорого, інформує .
Кожна домогосподарка має свої секрети і рецепти приготування гречки. Однак не всі знають, як правильно солити цю крупу.
Перш ніж готувати гречку, необхідно її очистити. Навіть найдорожчий продукт може містити деяку кількість сміття. Багато господинь по-старому перебирають крупу, хоча її досить просто замочити. У воді всі дрібні смітинки спливають на поверхню.
Після ретельного промивання відправляємо крупу в каструлю і заливаємо водою. Необхідне співвідношення гречки до води — 1 до 2. Запалюємо вогонь і солимо.
Гречка вариться сама по собі, тому її можна залишити на 15 хвилин.
Після виключення вогню не варто знімати гречку з вогню, нехай вона настоїться. Так її смак стане більш насиченим.