Більшість господинь не любить те, що на варіння овочів доводиться витрачати досить багато часу. Наприклад, доведення до повної готовності картоплі або моркви займає 25-30 хвилин. А буряк, наприклад, необхідно варити ще довше, інформує .
У результаті приготування відомих і улюблених салатів (наприклад, олів’є або вінегрету) є досить затяжним. Але не варто впадати у відчай, існує одна хитрість, яка допоможе вам заощадити багато часу. Овочі можна довести до готовності практично за кілька хвилин, якщо готувати їх не в каструлі з киплячою водою, а в мікрохвильовій печі.
Отже, очищені бульби або коренеплоди необхідно помістити в пакет для запікання. Туди ж необхідно додати невелику кількість чистої води. Але рідину можна і не додавати, але в такому разі овочі будуть, швидше, запеченими, а не звареними. Але, наприклад, для салату і такі можна використовувати. Пакет з овочами необхідно покласти в мікрохвильовку. Розігрівати овочі потрібно протягом десяти хвилин.
Варто пам’ятати, що приготування в мікрохвильовій печі може зайняти або менше, або більше часу, оскільки все залежить від потужності печі та розміру овочів. Овочі, приготовані таким чином, відрізняються яскравим смаком, також в них залишаються корисні компоненти.